Tuesday, March 29, 2011

butter cheese cake

Assalamualaikum..

Perlu ke update setiap hari even tak de benda nak cerita?? cerita keje banyak pun cerita juga kan.. hehe.. yela, buzy sket pagi tadi dan may be sepanjang minggu ni ada kepala pusing skit.. minggu ni ramai yang tak de, cuti, kursus, team building la.. jadi, sesiapa yang berada di opis, adalah orang yang amat bertuah okey.. :-(

oo.. lupa lupa lupa :-) ada cite la.. semalam aku buat kek lagi.. hehe.. butter cheese cake.. resepi refer kat sini, blog kak ummi. masa panas2, memang sedap sangat makan.. sampaikan hasben kata boleh buka kedai kek.. kekekeke.. bila dah sejuk, haa.. amik ko, macam padat semacam je.. tapi, boleh la makan.. still sedap juga.. nak juga puji diri sendiri :-p modal mahal skit, sebab ada cheese kan.. tapi, tak de la mahal, sebab barang2 tepung semua dah ada :-)


tengok la, kalau ada masa terluang atau ada peluang, nak pegi belajar buat kek. tak de la hasil kek aku asyik BERTAPI je kan.. hehe..

ok dah.. bye. wassalam :-)


16 comments:

faiez said...

hihihi perlu sbb ader yg nk baca walau xde ape nk citer...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita tak pernah lagi cuba kek yg ade chis chis..ehehe nnti nak cube jugakla..:-)

Suliana said...

haha.. thanks faiez sudi baca :-)

nasazfrog... said...

wahhh rajin jugak buat kek,,

ejaMaria said...

Sue... buat kek ni kena selalu cuba buat - try and error... baru dapat yg cantik... pegi kelas pun belum tentu balik tu dapat buat sama mcm yg cikgu ajar... kecuali la klu oven + acuan + sukat + mesin pengadun kita pun sama ngan cikgu punya... bole jadi la...;p

NaDia CoMaNeCi said...

nak buat gak la kek nie..sedap nmpak..selalu gak sekodeng blog kak ummi tu..huhuuu

Suliana said...

kak maria..

terima kasih cikgu :-) lepas ni mmg akan merajinkan diri buat kek.. hehe..

nazat,

sedap juga, lemak berkrim :-)

mamaelly said...

wahhhhhhhh dapnye...bila la nak rajin2 buat kuih nie.. sue..jom join contest elly..

http://isyaputry.blogspot.com/2011/03/mamaelly-first-contest.html

y u y u Z u l a i k h a said...

ohh tidakkkkkkkkk! tengah menyiksa perot saya ni!!

nur said...

Nampak best ni. Nak terai juga la.. Manatau leh buka kedai kek.. Tak mustahil kan...

Sharinginfoz said...

Sedapnya terasa lapar le pulak

nyna amani said...

asal cheese cake je, x kisah rupa cemnae tetap nampak sedap.. yummy!

('',)kapie_art'sLover('',) said...

grrrrr... nape menggode saye ni.... saye hantu kek..!!!! grrrrrrrrrrrr... :)

Suliana said...

tq korang sudi komen kat entry ni.. cuba tau buat, praktis make perfect , like me keep on trying :-) tapi tak perfect2 jugek.. hehe

rihana said...

hmmm best kek ni! yum yumm! aku makan sensorang je hikhik. x bagi org lain pun kiki! macih macih!

Suliana said...

oo lupa nak tnya.. smlm baru teringat apa jadi kek aku kasi ko tu.. hehe... maceh :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails