Thursday, March 17, 2011

bulletin dan toblerone

Assalamualaikum..

Hari ni bangun lewat lagi.. punch pukul 830 pagi.. huhu.. mimpi ngeri semalam, tu yang tido dalam ketakutan, lansung tak bangun2.. haha..

semalam, sakit kepala denyut2.. dah lama tak kena, sekali kena, sampai hari ni pun nyut nyut nyut lagi.. mula2 batuk, then dia sakit2 urat. tu yang dalam fb kuar status sakit urat muka, urat dagu, urat telinga.. rupanya nak kena sakit kepala.. semalam, kena makan panadol 2 biji, kurang la sikit lepas makan tu. tapi, pagi ni, nyut nyut lagi kepala ni.. belah kiri.. dugaan betul.. mau makan 3 hari ni sakit kepala macam ni.. ada petua apa2?? :-)

Pagi ni dapat buletin untuk QS yang dah register.. tahun lepas macam tak de je.. ingatkan pamplet SOGO sale, rupanya buletin ini.. QS lain dah dapat?? ke aku yang baru dapat? hehe..kecoh tul..


tiba2 plak ada terselit gambar i you.. haha.. yang tudung oren terselit kat belakang tu.. ni masa event QS international convention kat subang tu. hehe.. nak juga tepek dalam blog ni, mana lah tahu kot2 buletin ni hilang ke, ada juga kenangan dalam blog ni.. hehe.. sempat lagi tu dalam sakit2 kepala aku ni..

ok, cerita si kecil plak.. pada satu hari, aku telah beli coklat tablerone untuk makan2 bersama di rumah.. bila dah sampai rumah, aku cakap la ngan aqil, amik dalam beg ibu, ada cekelet.. dia beria cari beg aku dan heret suruh aku buka.. beg berat katakan.. pas tu, tiap2 hari dia heret beg suruh aku buka kot2 ada cekelet dalam tu.. tak kose nak beli cekelet untuk mu nak.. hari2 plak tu.. sekali sekala tak pe..

tapi, semalam aku beli kan juga cekelet ni untuk dia, actually untuk aku tau.. dia makan macam makan jagung.. punya la suka, sampai tak kasi orang ngecek.. siap buat muka lagi.. orang makan la seketul2 dulu kan. esok2 makan la lagi.. ni tak, sekali hadap nak habis kan.. samala juga dengan benda2 lain contoh nya air vitagen dan epal.. selagi ada dalam peti tu, selagi tu la duk buka katup peti ais tu nak minum air dan makan epal.. hempas kuat2 plak tu time tutup.. alamatnya, tahun depan ibu beli peti ais baru la qil.. :-p

 aqil nye.....

yummy..

sekian.


 

9 comments:

faiez said...

siannyer.....jgn focus sgt sakit kepala...then akan ok

Nur Hasyimah Mahasan said...

patut la masa tgk buletin tu cam kenal je org dlm gmbr tu..hehehe
alahai sue..samer la ngan irsyad kalu dh boleh kat tangan dier jngn harap org lain nk..kecuali sepupu pompuan yg sebayanya...coz sepupunya lagi 'ganas' pada irsyad so ketakutan la irsyad

Ilhamny.com said...

ilham pon, kejanya tutup bukak peti ais, brp kali dah kena babap.. babap maharaja pon penah kena..xserik2 lg.. kdg2 siap lepak2 duduk2 lg kat palang ais box tu...hishh...mmg kalau berterusan, alamatnya kita kena gi beli ais box sesama la jwpnyerrr

Suliana said...

faiez,

tak fikir pun, tapi dia dtg nyut nyut gitu :-p

Suliana said...

syima,

hehe.. cam tu plak.. kena mgalah le jawapnya :-)

Suliana said...

linda,

duduk kat palang peti ais?? hehe.. dasat tu.. jom beli peti ais baru? brand apa best?? hehe.. pening mr. z baca ni nanti .. :-p

Eyriqazz said...

aqil suka mkn coklat yer??....nanti leh lah share dgn bakal mak mertua coklat2 best ni....
so, ble lah skali-skala menantu bawa keluarga mertua shopping coklat kat langkawi....
cuma, jgn menantu berebut dgn mak mertua coklat dah lah...hihihii

Suliana said...

wa,

suuuuukaaaaa sangat cekelet :-) pegi lgkawi nnti kasi aqil skit eh cekelet :-p

Fieda said...

best nyer aqil mkn cklt tu...auntie nak cikit......:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails