Thursday, March 31, 2011

letih lagi ..

Assalamualaikum..

tukar tajuk dah, baru kena.. befor this pasal malware, tapi tuan punya blog dah tahu, so tukar title ye :-)

ok, cerita betul.. Hari yang busy sekali.. pergh.. lap peluh jap.. :-) lately, rasa penat sangat.. kalau balik keje, sambil menenen aqil, mesti terlelap kejap depan tv.. terbengkalai kerja2 memasak ku.. tapi memang macam tu la.. habis je kamen rider depan tv , baru aku bangun.. tapi aku tido ayam sebenar nya.. eh jap, selingan.. cerita kegemaran aqil lepas balik school ialah Higglytown heroes-----> upin ipin----------> mr bean animation series------> kamen rider. nasib baik tak de cite yang aku tengah follow.. kalau tak, kacau daun, rebut tv, bukan dengan bapak nya saje, dengan anak jugak :-)

Lepas bangun dari tido2 ayam tadi, naik atas, sembahyang maghrib, makan.. ni kalau tak masak la, beli bungkus.. pastu, lipat kain ke, sebab banyak masa terluang sebab tak masak kan :-) (mlm ni makan apa ye?? ada kedai makan baru bukak kat ampang waterfront, kedai satay station!! tapi teringin nak makan ketam!!!)

kalau masak, kul 9 baru settle hal makan dan cuci2 pinggan mangkuk.. pastu lepak2 depan tv.. sampai la pukul 10, ayah nya dah bising2.. tido, tido!! yang benarnya, ayah dia nak main tenet.. kalau tak aqil tengok movie dalam tu, ibu plak sibuk FB.. hehe.. dengki la tu :-p tak pela, ibu selalu mengalah kan.. so, kena kasi award kat ibu ni :-)

Bila dah tido awal, bangun mesti la segar kan.. aku pulak, tidak!! bangun pun menonggeng2, nak tido lagi.. sampai dalam hati siap kata nak cuti la, sebab tak nak bangun punya pasal.. huhu.. letih sangat.. tapi bila dah mandi, baru la terasa celik mata tu.. :-) vitamin malas makan, senaman lansung la kan.. huhu.. tu yang badan letih selalu..

oo.. malam ni kena kemas2 beg!!! ayah aqil satu beg, aku satu beg... ayah aqil nak ke team building kat Bukit Tinggi. aku plak lari membawa diri.. hehe.. ikut kak long balik kluang.. yela, laki tak de, malas aku nak duk rumah berdua je.. nasib baik sempat bagitahu awal, kalau tak, berebut ngan ida nak tumpang juge.. hehe.. yeye.. balik kampung.. tapi tak siok nya laki ku tak de.. huhu..

okey la.. nanti kita cot cet cot cet lagi ye!! 

wassalam

 

4 comments:

ejaMaria said...

ayyooo... mmg lari tajuk... terus tak paham jalan cerita... heheheheee...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ramai gak sy bukak blog lately ade malware tuu

Suliana said...

kak maria,

nak kasi attention kat tuan punya blog tu.. hehe

mamamuaz said...

wah..wah..besonye tulisan...rase glamer plak...hehehe
okay2...tindakan selanjutnya akan diambil...
tq 4 ur info =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails