Tuesday, March 1, 2011

barang sudah tiba!!

Assalamualaikum..

Barang yang ditunggu-tunggu sudah tiba.. tunggu ke? yela, tunggu juga la dah bayar kan.. huhu.. ni yang bajet lari ni.. tapi tak pela, utamakan keselamatan. sila klik entry ini untuk imbas kembali cerita dulu.. at least ada juga kan.. so pada pagi yang indah ini, nak mempoyokan diri.. kekeke.. gambar di ambil semalam ye..

 penulis sedang malu2 memakai baju korporat sambil memegang fire extinguisher seberat 1 kg.. RM 55.. boleh letak dalam kereta atau di sebelah katil..

yang ini pulak smoke detector.. RM 65.. sangat perit bunyi nya.. siap dengan bateri..

semalam, tak pasang lagi benda ni.. sibuk menyiang ikan di dapur lalu terlupa benda2 ni.. hasben ku saje yang belek2.. hehe.. nanti dah beli double sided tape, boleh lekat je kat siling.. boleh juga dipaku tapi sape plak nak panjat siling tinggi2 sedangkan tiada tangga?? okeh, tangga ----> masuk dalam senarai bajet.. :-)

sekian, dari bukan pegawai bomba :-)


12 comments:

Ilhamny.com said...

eceh..eceh..betul2 gaya senyuman model..

Suliana said...

linda,

ecehcecece.. haha.. berangan:-)

Amiizaa2001 said...

comelnyaaaa:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo bagus gak ade bende alah ni ek.

angah said...

uishh nk tk sebelah katil?? nnt silap peluk ke, silap pass ke aqil ke ayah aqil ke, ingtkn bantal.. hik3x

Suliana said...

kak mieja,
apa yg comel?? ke sape yg comel?? hehe

Suliana said...

kak is,
hehe.. letak jauh sikit dari katil.. klu jatuh atas kaki, sedap juga tu.. hehe

Suliana said...

rose,

mmg elok la.. at least ada satu.. utk persediaan keselamatan, bukan mendoakan yg buruk2 kan.. :-)

Erin Rashid said...

su, aku ingat ko dapat piala apa la tadi
letak dlm kete pon ok
nowadays byk eksiden berlaku
benda2 mcm ni la dpt membantu serba sedikit

Suliana said...

erin,

haha.. piala apa nye.. hehe..

FazliShukor said...

letak dekat siling??bukan dkat dinding je ke?ali sllu tgk org letak kat dnding

shuhada nordin said...

hai all...

newbie here...:)

ada ye fire extinguisher jenis kecik yang boleh DIY..huhuhu..baru tau la...:).

eh...to bakal2 ibu, do visit my blog..i nak share pengalaman dapat shape semula after deliver my baby...:)..http://pb-with-admie.blogspot.com

thanx...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails