Monday, March 28, 2011

anak bujang ku

Assalamualaikum..

Hari ni keje macam tak de sangat la.. kawan2 pun ada yang cuti, ada yang MC.. biasala isnin ni, monday blues.. tapi aku tak blues la, okey jek, cuma malas plak nak update blog ni.. dok baca2 blog orang je.. tapi ramai juga kawan2 yang tak update .. hehe..

okey, dah lama tak letak gambar anak bujang ku banyak2 kan.. lama ke.. hehe.. oleh kerana 3 days spend time bersama dia, maka.. banyak la gambar dia dalam handphone ibu ni.. oo aqil dah 2 tahun 2 bulan tau 20hb hari tu.. ibu ingat tapi macam tak kose la nak update selalu kat sini kan.. ingat sendiri sudah.. haha.. nah gambar aqil hensem boy buah hati ibu :-)

 senyum.. tak perlu kata apa-apa..

love to play.. melalak bila ajak balik... ni kat tesco ampang.. suka sangat dia main lompat2..

 belajar mengenal warna.. budak pelat kan cakap biru tu BILU.. kaler biru je dia ingat.. kaler lain kadang2 bertukar2.. tapi pensil warna je la, kalau tunjuk baju biru ke terus tak ingat dah kaler apa.. hehe

dia pun dah suka duduk dalam troli.. kalau dulu, nak berdukung je dengan ibu.. sampai kan orang tak perasan ada budak dalam troli tu.. tomei kecik sangat la.. :-)

 dia suka makan.. kadang bila ibu malas masak, terpaksa jadi rajin mengenangkan anak sebut2 nak makan.. suka makan mi dan nasi yang berkuah2.. nak suap sendiri.. pakai sudu saje, tangan tak reti lagi.. huhu..

pinjam spek cousin dia.. matching pulak dengan baju.. hehe.. sesuai plak dengan bentuk muka dia.. nanti ibu belikan aqil satu ye :-p

oww.. bergaya dengan tongkat nenek pulak.. hehe..

dah membujangkan diri dah anak ibu ni.. anak korang pelat sampai umur berapa yek?? aqil ni pelat banyak juga la.. yela, dia 2 tahun lagi kan.. contoh word dia selalu hilang huruf "G".. abang jadi abam, pegang jadi pegam.. pastu kan, kat  nursery cikgu panggil bird dia tu SHY SHY.. haha.. kelakar gile bila aqil kata shy shy waktu pakai pampers.. hehe.. ada satu buku tu, dia dah khatam semua gambar dalam tu.. siap ada baju ibu, baju ayah, bila time ayam 'ayam kokokokoko'.. jangan main2, ada sound effect okeh.. hehe

okeyla.. tu je update perkembangan anak bujang ku.. 

sekian.

 

18 comments:

ARNA said...

wah... mkn pkai sudu pandai tp tgn x pandai?
hehehe

ejaMaria said...

hehehe... kalau Luqman nak 'asik' je...

fiza arshad said...

anak sdara fiza yg 2 thn pn pelat lg..tp rindu ble igt gelagat diorg..mgla sgt 'nakal' time ni kan? :)

nur said...

pandai pulak aqil makan guna sudu :)
tp aqil ni mmg hensem laa

Suliana said...

nana,
kalau mkn nasi, mmg nak sudu. klu kuih2 tu pakai tgn.. hehe

Suliana said...

kak maria,

asik = nasik la ye?? hehe

Suliana said...

fiza,

haah.. tgh melasak, suka tuang mainan dari tong diapastu ta kemas :-)

Suliana said...

nur,

terima kasih aunty :-p

littlehumblelynn said...

SUE

suka tgk budak pandai makan..kak ain kalo nbak makan kena ajak bergaduh dulu!!sabar ajelah..

Ilhamny.com said...

anak bujang ibu encem, tapi, bila ibu nak ada anak dara plak...,xleh bukak kilang balik dah tu..hehehe

Suliana said...

kak lyn,

aqil pun pandai memilih bab makan, kena paksa2 juga klu dia tak mo mkn :-)

Suliana said...

linda,

hehe.. kilang dah lama terbukak, tak jadi2 je.. tunggu eh.. :-p

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

mama maman said...

biasakan ckp biasa... i mean jgn cuba ajuk kata2 dia... cuba bercakap biasa... insyaallah akan ok... kekadang kanak2 lain pekembangannya.... :)

Erin Rashid said...

su, takpe anak pelat. tapi kita ckp dgn dia jgn pelat okeh. kita ajar ckp yg betul. lama2 dia akan ikut apa yg kita ckp. so far camimi tak pelat sgt. cuma dia takleh ckp R la... mcm cina ckp. umbrella jadi umbelela... huhuhu

MaS PuTRi said...

hensemnya aqil.. nak buat calon menantu boleh?? =P

Eyriqazz said...

lebih kurang sama dgn gelagat alisya.....
mmg x jauh beza...kalo makan mesti ada sudu ditgn...
tp, kdg2 sblh pegang sudu, sblh lg suap makanan...
kalo tunjuk binatang, mesti ada sound effect....hihihii
seronokkn dgn gelagat mrk...rasa, nak mrk baya mcm ni jer selalu

Suliana said...

tq all.. insya-Allah kami tak cakap pelat dgn aqil.. kdg2 tu kitorg plak yg memelatkan diri.. kekeke...

mas,
boleh.. isi borang ye.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails