Tuesday, February 22, 2011

stokin aqil

Assalamualaikum..

hari yang membosankan hari ni.. keje ada tapi gitu2 je la.. tak bersemangat.. may be kena tunggu lusa baru semangat datang kembali kot.. huhu..

okey.. nak cite pasal budak aqil ni.. dah lama dia tak pakai stokin kan, sejak dah tak jadi baby, hehehe.. semalam, dia tido tak pakai seluar, sebab suar dia basah masa gosok gigi before tido tu.. main air.. patutnya ibu pakai kan la suar lain kan.. tak terpikir plak, konon tak matching dengan baju nanti.. hehe..

so, pakaikan stokin.. bila dah pakai stokin, dia jadi macam jakun plak.. duk belek2 stokin tu.. tak jadi tido.. hehe.. mana nak tido, pink colour la ibu!! stokin ni, dari baby lagi, tapi jarang pakai. dia ada 3 kaler, tapi sebab yang ini pink, tak pakai la untuk aqil kan.. aqil ada banyak koleksi stokin masa baby, now dah tak pakai.. sekarang pun kalau pakai, tumit dah lari.. saiz tak sama dah...

 cantik tak kaki saya.. ehehe.. kaki ni masa baby dulu sangat la berketak2, suci bersih.. sekarang dah selim dah, siap ada 'sticker' lagi.. menggaru je kejenya.. so, malam kena pasang ubat nyamuk..

dia main benda ni la.. jakun agaknya apa benda bintik2 bawah kaki dia ni.. hehe.. kenapa pakaikan stokin?? sebab dia tak nak selimut.. kalau kita selimutkan dia, memang dia menggelupur tak nak selimut.. kita ni kesiankan dia sejuk ke apa kan.. anak anak.. pas tu pagi2 tengok tido menonggeng, sejuk.. kan.. tak dengar ibu cakap...

20hb aqil dah 2 tahun sebulan.. sekarang ni lagi la, macam2 pandai.. kalau nak makan ke apa ke yang berupa panggilan, sedap je HEI...bagusnya hei hei dengan ibu ayah ye.. pas tu kalau tengok upin ipin tu, memang dia akan lakonkan balik, cite seram2 dia takut.. basikal dia pun dia dah layan dah.. siap tertonggeng2 main basikal dalam rumah, tilam bantal sume lenyek.. cakap pun dah banyak.. kat taska cikgu dia kata mulut dia bercakap jek.. kalau tak dulu malu, sengih2, diam jek.. air kegemaran plak, yang sejuk2 je.. air kopi ais ayahnya pun dia minum.. grrr... sabo je la ibu tengok.. sekarang dah batuk2.. hmm.. 

sekian :-)


4 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

irsyad pun sometimes terkeluar 'Hei' bila nk panggil orang...asyik kena marah je ngan abah dier...

ARNA said...

Yusuf pun selalu pkai stokin pink. Sebab pakai sepupu dia punyer (seri n puteri) org kata x baik membazir hehehe

lily lotus said...

ekekeke..sian dia kesejukan tidur. tu lah taknak pakai selimut..seb baik takde lipas merayau..hihi

sahromnasrudin said...

cumilnya stokin dia..mesti ibu dia cuci dengan teliti kan..kalau tak rosak stokin dia nanti :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails