Friday, February 25, 2011

sesak

Assalamualaikum..

Baru balik dari SOGO.. fuh.. sesak sangat kat tingkat 7 tu.. memang buat untung la SOGO ni.. dah la orang baru gaji, dia buat sale plak.. tu yang padat.. orang ni pun pegi la berduyun2 padahal sale hanyalah singgit dua saje.. aku pun turut pegi selepas ronda2 tengok kain kat arked jalan TAR tu.. tak de apa yang aku beli kat jalan TAR tu.. adala satu kain tu minat tapi kat kamdar.. tapi, tak pe.. tunggu hari bertenang jap.. hehe


lepas tu kitorang pegi masuk SOGO plak.. kat tingkat 7 tu.. sesak betul la, nak jalan pun tak boleh, main tolak jek.. huhu.. aku ingatkan kali ni kes masuk keluar kosong je, tapi tidak.. aku beli ini..


pampers pet pet hanya RM 30.50.. boleh dikatakan murah la.. biasanya harga kat pasaraya besar dalam RM 32-36.. aku beli sebungkus je, kat umah ada lagi. Dalam sebulan, aqil pakai 2 bungkus pampers saje.. kalau beli lambat2, time duit dah hampir kering, ia akan menyumbang kepada penggunaan kad kredit. eh, yang biru corak2 tu apa?? tu aku beli dulang air.. RM 8 je.. tu jela yang aku beli untuk rumah.. beratur punya la panjang, tapi kat line cash, tak la sepanjang line kad kredit.. kejap je la beraturnya..


ee.. buku apa yang comel2 ni.. hehe.. hadiah untuk aqil la.. ni dah aim bulan lepas.. RM39.90 ye bang.. tak pela, pejam mata, untuk aqil juga kan.. dalam dia warna warni, boleh la aqil kenal warna, kenal benda.. suka ke tak ye dia buku ni.. ke ibu dia yang suka?? hehe


okey tu je.. dah, lap peluh di dahi jap.. buka balik buku bajet i ni ha.. huhu.. bye. wassalam. have a nice weekend ya.. <3

6 comments:

angah said...

huwaaaa ramai org ye sue..

p/s : kalo aqil dh khatam buku tu, bleh turunkn kt adik arissa ekk hehe..

faiez said...

sue....buku budget tu mmg sentiasa ader..hahahahaha..wah sesak gler sogo...

Suliana said...

kak is,

ramai kak.. nyampah pulak.. huhu..
ooww.. boleh.. kalau buku tu tak berkecai lagi.. hehe

Suliana said...

faiez,
tak mo igt buku bajet dah.. sob sob sob..:-(

littlehumblelynn said...

bajet bulan nih bwk2 anak2 pg jalan2 makan angin.huhuu!!

Eyriqazz said...

wa pun gi...tp, dlm kul 10pg-1ptg....
x ramai lg org....syok sgt2 memilih...pastu leh terus byr cuma tunggu sorg 2 shj....hihihiii
suka gak buku color2 kulit tebal mcm tu...tp, bimbng alisya koyak n nanti marah dia lak...so, tunggu lah umur dh 2thn lbh dulu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails