Tuesday, February 8, 2011

rindu senyumannya

Assalamualaikum..

Dah hari selasa hari.. habis dah musim cuti2 malaysia.. hehe.. masa untuk fokus pada kerja dan urusan yang masih belum selesai.. minggu lepas, ada la lebih kurang 6 hari aqil berkepit dengan ibu 24 jam.. hehe. yela, ibu cuti, aqil cuti juga la kan.. jalan2, tido2, makan2.. semuanya dengan ibu..

so, bila dah naik kerja ni, memang terasa rindu pulak dengan anak ibu.. semalam, ayah nya hantar ke taska.. menangis sebab dah lama tak pegi kan.. hari ni, tak nangis dah.. good boy.. Alhamdulillah, sejak dia dah 2 tahun ni, nampak la perubahan dia.. banyak words yang terkeluar dari mulut dia yang kadang2 mengejutkan.. mana belajar budak ni.. huhu.. tapi words yang positif la..

contoh nya.. ni musim raya cina kan. limau banyak.. ada tu dia terkena limau masam.. the next next day tu, kasi lagi limau. dia punya memek muka tu memang tak tahan.. dia boleh buat muka macam kita buat bila rasa benda masam.. haa.. macam tu la.. sambil kerut kening.. hehe.. pastu, pandai plak cakap masam..

Lagi, ni time ayah nya nak isi minyak keta.. asal berenti je, nak air sejuk!!! padahal bukan nak minum sangat pun.. ngada2 je lebih.. tapi belikan juga la vitagen, kang bising drama air mata pulak.. lagi satu peel dia ni kan, kalau gatal, tak berenti menggaru.. so, kaki dia adalah tak cantik.. kudis sana sini.. asalnya kena gigit nyamuk atau semut je.. tapi bila dah menggaru tu, berbekas sana sini.. ada satu malam tu, nak tido, dia asyik garu je kaki.. pastu, cakap "gatal.. ibu letak ubat ye.. hmm" dia jawab..  hehe.. cute je (izinkan ku puji anak sendiri .. lalala) jap nak tanya pendapat korang, kalau kudis2 luka kecil kan, korang letak apa ye kat anak. ke ada ubat2 kat farmasi yang elok, boleh suggest... lagi satu kan, jari dia yang bengkak tu, kuku dah tercabut masa mandi kolam.. sian tengok jari tu dah terkopek2.. tak cantik dah.. letak ubat gamat je..

okeyla.. mari lihat senyuman dari anaknda tersayang, aqil.. dengan ucapan. selamat pagi semua!! have a nice day ye.. bye.. wassalam..



7 comments:

Eyriqazz said...

hik3..comelje..nanti alisya masuk meminang..kih2...

Wanita Luvly (^__^) said...

kakak...letak krim bepathen..cr kt guardian or farmasi...wani sapu skali ngn lotion allano (amway)..nyamuk x gigit...lotion tuh kalo gatal2 pun hilang..sgt berkesan..kulit pun lembut n x kering...kalo nk roger wani k :)

Suliana said...

iman,

nak masuk minang ke.. hehe.. sila beratur isi borang.. hehe

Suliana said...

wani,

allano tu akak dgr bagus juga.. bepenthen tu mmg akak pakai, tapi pakai kat bontot je.. nnti akak nak beli la allano tu, yg spray tu kan..

Wanita Luvly (^__^) said...

a'ah...yg spray tuh...mmg bgus pun...ti xder la aqil menggaru lgik...lagi satu petua ni..kalo kn gigit nyamuk akak sapu kan je air liur akak kt dia..insyaAllah xgatal..n xmerah..trus je hilang... :)

Sue said...

Hensem Aqil, lembut mukanya..hihi
Ikut macik Sue nya...(ada kaitankan...hihih)

Suliana said...

ee.. acik sue lunatot datang menyinggah kat sini.. maceh ye.. :-) lembut ikut muka ibu dia la.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails