Tuesday, February 15, 2011

rambut baru..

Assalamualaikum.. salam maulidur rasul

Hari ni aqil potong rambut.. tukang potong adalah ibu.. hehe.. sori ye aqil yang mana sompek2 rambut aqil tu ye.. hehe.. kalau dia dah besar, mesti marah ibu potong rambut sompek2..ni bukan kali pertama aku potong, banyak kali dah.. ingatkan nak botakkan aje, tapi rambut aqil ni jeris sikit, kang lambat pulak tumbuh yang baru.. setakat ni tak pernah bawa ke kedai, sure melalak punya.. so, gunting rambut dalam toilet sambil mandi2 kan dia.. ralit main air dalam gayung, oklah dia duduk diam.. hehe..

 pandangan kiri..

 pandangan kanan..

 hensem dah aqil rambut pendek.. kalau tidak, serabai aje..

 sambil tengok upin ipin, aku alter la rambut dia. hehe.. baru nampak kepala bulat aqil..

ni gambar semalam.. memang huru hara.. dapat happy meal umpan dia makan ubat cacing.. ingatkan nak tipu2 umpan, pas tu melalak plak tuntut nak gi kedai.. hehe.. budak2 sekarang tak boleh nak ditipu.. huhu..

okeyla.. sekarang ni tak boleh nak update blog kat umah.. asyik2 aqil je.. kejap2 upin , pastu ultramen, pastu cite terbaru mr bean animation.. bile turn ibu ni aqil.. bila time ibu, ko nak nenen plak.. huhu.. kadang2 sambil baring taip2 blog.. konon terer, sebijik2 ok.. last2, save dalam draf.. hehe.. okla.. babai.. wassalam :-)

8 comments:

Ilhamny.com said...

ilham pon kalau bwk gi kedai melalak mcm histeria..hishh padahal nak potong rambut jek..potong sndri jek senang..:)

Nur Hasyimah Mahasan said...

irsyad pun taknk gunting kat kedai..potong guna mesin je kat umah...lagipun jimat kan...hehe

ejaMaria said...

hehehe... Luqman akak baru je sebut2 nak bawak gi mamak potong rambut... tak terlayan dah nak potong sendiri... rambut dia lebat dah... ;p

fiza arshad said...

PANDAI ibu kerat rambut aqil hehehe..kalo fiza, sure suh my hubby je :)

Suliana said...

linda,
sama la dengan aqil.. pernah bawa sekali ke kedai, nangis.. berpeluh2 nak control.. last2 bayar juga la walaupun rambut dia tak de la byk mana yg kena kerat.. hehe

Suliana said...

syima,
nanti boleh la beli mesin tu.. rasanya tak mahal sgt kan.. tapi mcm kesian plak tgk dia botak..

Suliana said...

kak maria,

luqman tak nanes ke?? klu tak nagis, bagus nya..

Suliana said...

fiza,
pandai apa nya.. terpaksa.. dah masa je kepala dia kalau berpeluh dengan rambut yg huru hara tu.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails