Thursday, February 10, 2011

kisah selsema

Assalamualaikum..

Semalam dan pagi ni rasa tak sihat.. selsema..  malam tadi, aku dah makan panadol soluble 2 biji.. cari punya cari ubat selsema tak jumpa.. yang jumpa panadol soluble je la.. ntah mana tahun beli pun tak ingat dah.. hehe.. tapi expiry date masih ok...so, malam tadi tido adalah cepat.. lepas isyak kul 9 lebih dah tido.. dengan si kecik tu sekali dia tido.. hehe..

Pagi ni, alhamdulillah.. tak de la asyik terbersin jek.. tapi dulu pernah makan ubat selsema mama.. power!! bangun pagi terus rasa clear je.. tapi rasa weng weng tu tetap ada..  ubat selsema yang ada kat umah aku ni, tak de la power mana, bangun pagi pun rasa okey jek.. may be dose nya mild je kot.. tu yang tak baik2 tu.. huhu.. tak pelah, anggap la ia sebagai penghapus dosa.. kan kan kan :-)

Tapi kan, hati2 tau kepada ibu yang brestfeed.. ada ubat selsema yang tak boleh makan tau.. sebab dia akan effect kat anak kita.. nanti lalok je dua2.. hehe.. tapi tak sure la ubat apa. aku pernah terbaca kat blog orang, dah lama dah.. tak ingat link dia..

okey la, so pagi ni ada ceramah bomba.. satu hari tu.. uish.. tak jalan la keje.. eleh, macam la keje banyak sekarang ni.. kekeke.. dulu akhir tahun punya la banyak keje melambak tak ingat, siap stress.. now, macam senyap sunyi je, keje pun yang rutin punya, under control.. okla tu kan.. so stand by je la kalau ada keje urgent kan, hope tak de .. hehe.

okla.. get to go.. bye.. wassalam

 muka budak tengah menggaru.. hehe..


p/s: semalam dia tido awal, pagi ni bangun siap offer diri nak mandi tu.. hehe.. good boy :-)


1 comment:

littlehumblelynn said...

akak plg x suka makan ubat flu sbb boleh weng sepanjang hari lebih2 lagi actified !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails