Monday, February 14, 2011

ke klinik

Assalamualaikum..

Hari ni bawa aqil timbang. patutnya appointment dia minggu lepas.. tak pela, at least pegi kan.. better late than never.. so, how's the progress?? berat 11kg, 3 bulan lepas 10.5kg. tinggi 89cm. kali ni dia ukur lilit kepala 49cm.. macam konfius skit lilit kepala dia ni, sebab tengok dari mula2 lahir macam beza2.. ada kecik ada besar.. nanti balik, aku ukur sendiri berapa lilit kepala dia..

hari ni dalam sejarah, bila dia tak nangis naik penimbang tu.. selalunya memang dia menggelabah, takut.. so tadi, dari tempat duduk tu, dah ada la 2 3 orang budak nangis (ingatkan aqil sorang je peel macam ni kan), aqil plak beria2 nak naik benda tu.. nurse cakap bagus, berat naik okey.. masih breastfeed? iye .. sambil senyum tapi dia tak mo berenti lagi la nurse.. tak pe, slow2.. kang kalau nak beradik lagi, slow2 la berentikan.. 

memang nak beradikkan aqil pun, tak menjadi lagi bulan ni.. suspen tunggu, akhirnya tepat2 date, datang pulak.. huhu.. dari bulan 10 dah aku berenti makan pil.. ni dah 4 bulan la yek tak jadi.. huhu.. tak pela, kayuh pelan2.. (geli mat aku dengar perkataan ni, hehe).. ada rezeki dapat  baby 2011, kalau tak de pun tak pe la.. sian aqil tak de kawan nak main.. kalau lama2 sangat, nanti dia terlebih manja pulak.. huhu.. 

okey.. sambung cite klinik tadi.. aqil baru first time dapat ubat cacing.. 5ml untuk dimakan malam karang.. sebotol kecik tu kena habis kan.. apa nama nya, lebih kurang AL apa ntah.. hehe.. ubat cacing ni untuk apa eh?? dulu ingat juga masa kecik2 aku pernah makan juga, sebab bila yak yak ada cacing kerawit.. hehe.. okla, jom tengok aksi aqil.. dia yang beria2 nak pegang kamera amik gambar..

 minum pagi di kedai mamak before hantar aqil ke nursery..

 buat projek plak.. aqil ni kurang minum air masak.. tak suka pun ye juga.. so, yak yak adalah sembelit.. seksa tengok dia memerut..

ni ayah aqil.. weekkkkkkk. :-)

okey.. tu jelah cerita untuk hari ni.. aqil nangis tadi hantar gi nursery.. dalam keta pun dia kata tak nak!! nak buat camana aqil, ibu work.. esok kita cuti ye, cuti maulud nabi.. mari kita berkepit lagi :-) bye.. wassalam..


8 comments:

sisanizu said...

sy lak risau bila bc entry ni pasal bg adik..he he..bukan ape..sbb si ashraf ni masih hisap susu secara tegar jugak..adoi..mcm risau utk rancang next baby nak nak lepas kejadian miscarriage hari tu..hu hu

Amiizaa2001 said...

hehehhe cute aqil....masih nenen......lambat lagilah dpt adek:)

Suliana said...

sarah,

may be la faktor tu.. tapi bila baca2, sesetgh org sangkut je.. hm.. rezeki masing2 kan.. tak pe, leh cuba lagi after 6 month .. hehe

Suliana said...

kak mieja,
dulu akak camana wean off ??

Nur Hasyimah Mahasan said...

takpe2..ader rezeki tak kemana tu...mber dulu pun memg fully bf...but terpaksa stop coz pregnant 2nd baby...anak 1st masa 2nd pregnant baru setahun...

littlehumblelynn said...

sue

akak dulu nak conceive auni lepas berenti makan pil..ada dkt 8 bula..sgt lama..frust memanjang bila period dtg tuh..apapun jgn berenti usaha ok!!

Eyriqazz said...

Hii, boleh emailkan kembali ur e-mail address/blog name coz terdelete email tu lepas hantar ur details to haven restaurant..Ini jawapan balas dari Haven Restaurant :

I have all the vouchers ready and will be sending to them by this week. And also would appreciate if you could send me their e-mail address as well.

linziana said...

salam ziarah buat mummy aqil. :).nice entry.(terpikir plak tetiba bila nak menambahkan umat.huhuhu.sejujurnya saya takut untuk mengandung lagi..masih trauma dengan bilik bedah hari tu.)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails