Monday, February 28, 2011

jalan2 di hari sabtu

Assalamualaikum..

Hari sabtu yang lepas, kami berjalan ke tesco saje.. tujuan utama nak bayar cukai pintu.. MPAJ ada buka kaunter pada hari tu, berakhir 28 februari.. hari ni la..  sape2 yang belum bayar cukai lagi, boleh la pergi serbu kaunter MPAJ tu di TESCO ampang.. tapi, kalau tak silap aku, kat pasaraya2 lain pun ada kot.. tapi tak tahula bila tarikh akhir diorang buka kaunter.. tak payah kecoh2 nak pegi waktu bekerja atau bayar kat auto pay mesin tu kan.. okey, settle dah bayar cukai, siap kena telan lagi duit my hasben.. duit tak kuar kat atm, tapi dah kena potong.. tu kes pakai meps la tu.. 

okey, dah.. oleh kerana dari pukul 12 tak makan2, kitorang ni kebulur jugala kan.. bila nak masak, kata tak yah masak, nak keluar, tapi bila layan hindustan, sampai lepas asar baru kitorang kuar.. haa.. dah kebulur sangat la tu.. ingatkan nak merasa la makan kat warong santai di tesco ampang tu, penuh plak.. pegila ke kedai linda onn makan nasi ayam..

tapi, aku tak makan nasi ayam.. cer teka aku makan apa??

 inila mee rebus special.. harganya RM 9. yang special tu sebab ada kaki lembu/kambing tu.. sedut2 lemak dalam tulang tu.. yummyy... untuk penggemar lelemak sahaja ye :-)

 kasi close up sikit.. :-) rasanya boleh tahan juga la... cubala dulu.. kang aku kata sedap gile, korang rasa lain pulak, akak juga dipersalahkan.. hehe

 ini pulak gambar aqil. satu malaysia. saje je ibu suruh pose macam tu.. hehe.. sian aqil pun lapar juga hari tu..

 ni pulak tanda best!!! sampai lentik2 ibu jari dia...

 ni jari apa plak?? suruh dia buat peace, tapi tak reti.. jadinya banyak jari yang kuar.. hehe..

kitorang beli barang2 dapur.. dapat free telur 20 biji sebab beli lebih 100.. aqil dapat apa hari tu?? dapat coklat dan coco crunch school pack saje.. tu je la yang dia dapat.. nak main kat wonder park tu, kami dah tak terlayan.. bukan apa, kang masuk, tak nak balik.. so, memang saje tak lalu kat situ, tak nak kasi dia nampak.. lagi pun, ramai budak2 kat situ.. susah nak kawal nanti.. nasib baik dia tak nangis.. good boy..

sekian..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails