Monday, February 7, 2011

Euro Fun Park

Assalamualaikum..

Kemana korang berjalan2 bila balik kampung?? me, kalau cuti 2-3 hari di Kluang, aku tak berjalan ke mana pun.. duduk rumah, habiskan masa dengan family.. paling2 habis pun pergi rumah nenek je.. tapi kali ni, dah ramai2 ni kan, ada pulak cadangan nak ke funfair.. dulu2 masa kecik dan remaja, rajin juga ke funfair.. tu pun ada pak sedara bawa.. lagi pun, dekat je ngan rumah nenek masa tu.. hehe..

So, jumaat malam sabtu, kami ke Euro Fun Park di Kluang.. Dewasa masuk RM 4, Kanak2 atas 3 tahun RM 2.. game dia sume mahal2 woo..  bankrup.. tapi aku tak kuar duit pun.. huhu..kejap2 ida belanja, kejap2 kak long belanja. ok la tu.. eh ada, suami aku pun ada beli token jugak.. haha..seumur hidup aku, tak pernah lagi aku main game2 dalam ni.. kecuali dulu masa kecik2 main lempar2 gelung tu kan.. membazir duit je, tangan dah la pengkor, baling tak kena je.. huhu..

Adik aku ajak aku main cawan yang pusing2 tapi lebih kurang roller coaster la.. gile teruk aku duduk tepi rasa nak tercampak ke luar.. menjerit bagai nak gila.. huwaa.. serius memang takut. bila balik rumah rasa tangan ni sakit sangat sebab genggam kuat kan.. huhu.. tu je la yang aku main. pas ni, tobat tak nak main lagi.. tapi, bila turun, asa macam tak puas hati, sebab aku rasa macam tak puas, sebab aku tutup mata.. hehe..

saje tunjuk padahal tak main pun. hehe

aiman muka cuak main buai pusing ni.. takut kena tinggal dengan mama dia

mak ida @ tokey funfair malam tu.. hehe

muka pelik, apasal la tak kena je bila baling.. hehe..

 
kami bertiga.. ayah aqil pun layan gak funfair ni.. aku naik benda belakang tu..

family kak long and me.. masa ni muka baru lepas ketakutan melayan roller coaster belakang tu..

moral of the story: tak de makna nak naik genting kalau setakat fun fair punya roller coaster pun dah macam orang giler.. haha..


6 comments:

littlehumblelynn said...

sue

angkat kaki-tangan...akak pun takut naik roller coaster :(

suhailas said...

bestnyaaaaaa....ari tu masa ada kt stadium shah alam tak sempat nak terjah asyik cuaca tak mengizinkan jee....

ejaMaria said...

hehehe... klu tak nak genting... sunway lagoon pun ok gak... sronot... ;p

Suliana said...

kak lynn,

su baru first time, tu pun baru ala2 je roller coaster tu.. tak sangka mcm tu perasaannya.. hehe

Suliana said...

suhailas,

saje seronok2, bukan selalu kan :-)

Suliana said...

kak maria,

oww.. sunway pun ada? tak pernah masuk.. hehe.. takut la naik benda ni, mengucap panjang je la :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails