Wednesday, February 2, 2011

campur-campur

Assalamualaikum..

Hari ni, kami sekeluarga dah selamat sampai ke Kluang.. kitorang balik semalam kuar rumah kul 4 lebih then tiba jam 8 malam.. masa di batu pahat kalau tak silap la, kiri kanan highway tu penuh air bergenang.. tapi, mungkin semalam cuaca panas (hari ni pun panas juga), air tu dah surut. tapi memang nampak la air naik sebelumnya.. Pihak Plus siap dah letak benteng pasir dan kon untuk elak pemandu masuk dalam air tu.. kalau hujan berterusan, mahu banjir juga highway tu..

Okey, memandangkan hari2 cuti ni mesti blog akan berkubur selama beberapa hari kan?? hehe.. for me, kalau ada masa yang terluang, akan ku cuba update sedaya upaya.. sebabnya kat umah ayah ni, P1 WiMAX ni sangat laju dan sangat syiok nak main tenet.. hehe.. kalau sume balik dan bawa laptop masing2, mesti dah macam cybercafe dah.. hehe.. eh, jom tengok gambar aqil yang mana tak sempat masuk dalam blog ibu ni.. hehe..

ni pic semalam di R&R Pagoh.. pantang nampak playground, mesti nak denda ibu dia .. satu yang aku belajar semalam, sembahyang la gilir2 dengan suami.. huhu.. aku ni tak pernah bawa aqil sembahyang dengan aku kalau kat tempat2 macam ni.. yelah, takut dia nangis & bising.. so, semalam aku bawa dia sekali dengan aku.. dia okey je, behave sangat.. tiba time nak sembahyang, aku bentangkan la sejadah untuk dia sekali.. selalu nya dia duduk diam je atas tu.. sekali tu, masa aku tengah sembahyang, boleh dia merayap2.. huaaa.. aku ni sembahyang dah tak kusyuk dah.. nasib baik aku ada terdengar ada kakak tu cakap no, no.. pegi kat ibu... baru la aku dengar bunyi tapak kaki dia.. lain kali, tak boleh macam ni.. risau kang takut hilang ke mana...
ni pulak, muka nak menguji kesabaran ibu.. dah gosok gigi, boleh plak nak makan honey star.. huhu.. muka belengas je.. eh , konfius jap, siang ke malam ni ek.. tapi time ni dia kena paksa tido la...:-)


nanak... suka buat muka ye..
ni lah gambar kaki terbaru aqil.. sakit kaki dia tu jadi balik.. bengkak balik.. hari ni, kuku lama dia dah tercabut.. ingatkan nak tarik, tapi takut sakit plak.. aqil aqil.. dah tahu erti sakit.. kalau suruh tunjuk mana sakit, cepat2 dia angkat kaki dia.. kat mana jatuh?? cepat2 dia tunjuk tempat jatuh.. hihi...

okey la.. sampai sini saje update ku.. nanti ku update lagi ye...  bye. wassalam :-)

3 comments:

Ilhamny.com said...

ooooohhh, sgt sakit nye tgk kaki iteww... tetiba kakiku pon rasa berdenyut jugak...kesiannya aqil...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

biasala tu kan cuti..hehehe

selamat becuti
eh ngerinye tgk kaki aqil..

Sharinginfoz said...

kesian kat aqil, semoga semuanya ok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails