Friday, February 25, 2011

bajet, sasaran dan KPI

Assalamualaikum..

Siang tadi, terlalu sibuk untuk update blog.. nampak sangat update blog waktu kerja kan.. hehe.. nak tunggu malam2 macam ni, memang tak dapek la kan.. ni pun sebab aqil tido.. aku pun dah ngantuk ni, tapi kuatkan semangat atau kuatkan mata nak jot down something.. :-)

okey, seperti yang seantero dunia tahu, hari ni hari gaji.. yeay!! alhamdulillah.. tarik nafas lega skit la kan.. aku kan selalu kena kalau time gaji, tak dapat keluar cuci2 mata sebab ada keje kena siap kan urgently, sebab esok meeting.. so, gaji dah dapat.. macamana dengan bajet yang dibuat sebelum dapat gaji tu?? bajet yang panjang berjela tu... hehe.. dah settle dah?? aku belum settle bil lagi, ingatkan nak bayar malam ni, tapi biasala broadband ni nak kena terminate baru dia okey agaknya.. huhu..

esok je la bayar bil.. eh, lupa2.. SOGO seperti biasa hari ni dah start warehouse sale tau.. tu yang aku melompat2 nak pegi, tapi tak tahu nak beli apa.. agaknya sekarang ni aku dah terbiasa tak beli, jadi macam sayang duit, lansung tak beli apa2.. pas tu, bila tengok orang beli baju, mula la merungut2 dah lama tak beli baju. teeeettt.. :-) fikir jap, keperluan ke kehendak?? ke terapi diri?? hmm... tak pe, kita tengok esok camana.. 

walau bagaimanapun, hari ni dah pegi makan best2. hehe.. wei.. aku dah start sasaran KPI sebulan 2 kali je makan fast food.. tu di opis la. kalau dengan family, tak tahu lagi KPI nya berapa.. hehe... may be target 2 kali juga kot.. huhu.. kalau di opis, target bulan lepas berjaya kot.. kat umah plak, tak menentu target nya.. tak pela, bulan ni cuba lagi.. makan fast food selalu pun tak elok, lagi la tax dah 6% kan.. sedapkan hati sendiri.. huhu..kena rajin2 masak selalu di rumah.. pantang ada duit, mula la perasaan tiba2 malas nak masak.. kekeke..

 cer tengok muka sape paling ceria dapat makan piza.. hehe..


malam pulak, aku masak lamb steak lagi.. beli kat jumbo sale siang tadi di opis aku ni.. kali ni, steak yang aku beli tu, boleh tercicir sos BBQ nya.. ala.. camana nak makan ni... google saje di internet cara-cara masak sos lada hitam.. wahh.. canggih betul dunia masakan sekarang kan.. kebetulan, bahan2 tu sume ada.. apa lagi... home made black pepper sauce la kita.. resepi dari my resepi.com..

kali ni, sedap steak ni.. dulu pun sedap juga, yang ni lagi sedap.. ikut tekak aku ye.. pandangan korang, tak tahu la plak kan.. sekeping RM10.. kambing ye..

ni la sos black pepper.. sedap ke?? not bad.. cuba la.. aqil siap makan cam tu je.. lepas tu, berak cair.. aku pun sama.. hahaha.. may be terlebih black pepper kot.. kekekeke.. ok dah.. wassalam

2 comments:

Amiizaa2001 said...

comelnya mak dara nie...macam ank darez:):)

Suliana said...

kak mija..

comel?? hehe.. anak dara lagi tu.. kekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails