Monday, February 21, 2011

Aquaria KLCC

Assalamualaikum..

sambungan dari cerita aqil ke KLCC.. actually tak plan pun nak pegi aquaria tu.. konon2 nak tengok je harga tiket berapa.. skali tu, jalan punya la jauh dari suria tu baru jumpa aquaria.. nak tak nak, masuk juga la.. FYI, harga tiket untuk masuk ialah :-
 for adult, RM 35, 
kids umur 3 tahun ke atas - RM 25 
warga emas RM 25
infant 3 tahun ke bawah adalah free

so, tengah2 bulan ni, faham2 je la.. pakai kad plastik boleh tau, tak sangka i .. hehe.. jangan segan2 nak bawa anak2 ye.. tapi jangan lupa bayar plak end of the month.. :-) okey, dari apa yang dapat dilihat, aquaria adalah tempat yang sangat menarik untuk dilawati.. selain dari zoo dan taman2 binatang yang lain.. kalau korang suka tengok discovery chanel yang cite ikan2 tu, ikan2 dalam tv tu ada juga dalam akuarium kat sini!! 

aqil takut okey.. nak berdokong saje. takut sangat ikan tu makan dia.. kalau kat umah, pandai plak kasi ikan makan. may be kat sini ikannya besar2.. seronok la tengok ikan.. kamera boleh bawa tapi without flash la.. kalau kamera besar mesti cantik gambar nya.. aku pakai kamera handphone saje, tu yang malap sikit..

dalam ni juga, ada orang jual2.. siap la korang sediakan wang secukupnya.. kena bayar cash kat sini.. hehe.. ada yang jual replika tangan/kaki kita yang dicelup lilin, jual aksesori, kedai cenderahati, lukis gambar dan yang penting, tangkap gambar sekeluarga kat entrance then bayar masa nak kuar.. yang ini aku tak perasan kat mana dia promote.. kalau ada pun, tak beli.. hehe... okey.. jom tengok gambar yang telah diedit (penat aku edit).. kebanyakkan kawan2 FB dah tengok, tengok lagi yek.. hehe..

 3 of us.. tengah tunggu nak bayar tiket..

 ikan2 ciptaan Allah.. ikan arapaima yang paling tua... sangat besar..

 aqil tunjuk fish...

 depan pintu masuk

 aqil takut.. kejap dia pegang ibu...

 butterfly pun ada.. 

 nice view.. korang pun kena amik pic kat sini ye..

 nice pic... pandai ibu amik :-)

 terowong.. terowong ni ada travelator.. diri je dah gerak sendiri..

 nak balik dah.. ada org tolong amik gambar dengan mulut jaws..

 macam2 ikan subhanallah ...

haiwan dua alam pun ada.. buaya kura kura.. kelakar nama dia.. tapi mmg macam buaya..

okey.. tu je story.. kalau korang ada kelapangan, boleh la singgah ke Aquaria KLCC.. seronok sangat.. ok, bye.. wassalam :-)



6 comments:

angah said...

nape pic yg kt jambatan be3 tu dok jejauh ngan zaki & aqil?? hehehehhe..

tp yg pic zaki & aqil kt jmbtn tu mmg menjadik :p

Suliana said...

kak is,
nak tunjuk jambatan sebenarya.. haha.. yg zaki punya pic tu sbnr nya tak ready, tiba2 menjadik plak gaya mcm tu.. hehe.. tgk la sape yg amik..

axelida said...

eh dulu akak pegi tak der pon jambatan nih.. tak aci btoi! nak soh org pegi lg r tuh... rega tiket leh tahan mahai kan.. hehe

MommyAqil said...

bestnyaa p aquaria..teringin nk bwk my aqil pg aquaria jugakla..hihihi..(sementara dia masih free-tak payah byr kan)-kedekut punya Mommy!!hihihi..Anyway gambar2 semuanya cantik2...

mekchu said...

aquaria mmg best.. bila jalan2 kat dlm tu tiba2 dah smpai perkampungan nelayan (gmbr jambatan).. hehehe.. berbaloi dgn harga tiket.. tp tak sempat tggu feeding..

nurul_anwar said...

salam..siz nk jmput join cntest kat blog sya..

http://nurulwordspartwo.blogspot.com/2011/02/1st-birthday-sweet-moment-contest.html

sudi2 la yek..mn tau de rzki kn..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails