Monday, January 17, 2011

wajah kesayangan hamba

Assalamualaikum..

Salam hari isnin semua!! apa khabar hari ni?? me? hidung tak sihat sikit.. selsema dan tersumbat. tekak pulak ada tulang ikan halus yang terpacak di dinding tekak.. dah cuba nak capai, tapi tak dapat amik, sebab dah tertanam kat dalam isi kot.. sungguh tak selesa. jolok2 tekak ni sampai rasa nak muntah pun ada..

okey, walaupun 2 hari cuti siang hari nya aku tak gi memana, tapi malam, kami jadi kelawar. tapi kelawar skima la kan, kuar lepas maghrib balik before 11.. hehe.. itu pun sebab nak beli barang dapur. dan nak dinner sekalli. aku ni jenis siang kalau dah makan nasi, malam nak makan menda lain.. so keluar la kami tiga beranak ke tesco.. hooreeyy.. aqil la paling excited. nampak tau kegembiraan dia bila naik keta.. apa kita tanya, sume dia jawab, apa yang dia nampak, sume nak cakap..

 siang2 main kat umah je..

kami satu malaysia!!! hehe.. tiru upin ipin..

so semalam, kitorang makan piza. amik yang murah2 je kan.. hehe.. alamak, lupa plak semalam ada piza lebih sekeping.. rugi la tak makan dalam keta pagi tadi. ntah2 dah ada orang makan tak semalam.. hehe..


 caaakkk.. eee... suka buat muka macam tu eh..

 suci je muka bila edit ni kan.. haha.. pakai picnik..

 dia pun nak tolong tolak troli juga..

 on the way back!! masih aktif lagi...

 buat muka lagi..

sayang aqil....

okey.. so shopping barang dapur semalam, habis la 100 juga.. huwaaa.. kalau tak beli, nak makan apa la plak kan.. dapat juga minyak cap buruh yang 5 kg tu.. sebotol je beli.. untuk kami bertiga, tahan lama kot, sebulan ada.. aqil pun perangai baik je duduk dalam troli. ada la mengada2 skit, tapi better dari yang lepas2.. kami tak lalu pun tempat mainan kanak2 tu, kalau tak, mesti dia meraung nak main.. lalu kat tepi je. tu pun ayah dah kena pow belon.. haha.. budak2, suka sangat dengan belon..

sampai2 saje di rumah, tengok2 orang penuh je kat rumah jiran sebelah.. rupanya ada ahli keluarga yang meninggal.. so hasben ku pergi la ziarah.. aku tak pegi la, dah la ada budak kecik kan.. tidokan dia dulu.. kat kawasan rumah aku ni, kalau nak bergaul dengan orang, kena rajin2 pegi surau.. boleh ke aku bawa si kecik ni ke surau, time2 melasak ni.. dah la susah nak dekat dengan orang lain.. baru ku ingat yang kami belum pun ada khairat kematian lagi untuk kawasan itu. dalam insuran yang kami amik, baru la ada.. tapi, kalau nak tunggu insuran, lambatlah pulak kan.. so lepas ni kena rajin2 tanya orang surau..

okey la.. time to off.. actually aku ni skip meeting kejap. nak ngepam susu tadi.. ni mesti nak habis dah ni kan.. ok.. bye. wassalam.. 



5 comments:

ARNA said...

bila nk wajah kesayangan ke2??
sy dah ikut jejak langkah akak. pam di ofis

Suliana said...

nana,

dlm proses. tak jadi bulan ni.. hehe..

bagusla.. usaha tgga kejayaan. jgn putus asa ye.. keep on pumping

ejaMaria said...

ala... sama la ngan akak... hubby je pegi surau... akak duk umah jaga anak... takpe la... sabar... tunggu anak besar ;p

NaDia CoMaNeCi said...

rajin ko pam susu..syabas!!

header baru aq tu laki aq yg cadangkan combination gambar tu..hehe

ARNA said...

owh dalam proses. jgn lupa minum kacip fatimah haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails