Friday, January 14, 2011

preparation for him

Assalamualaikum..

letihnya kaki ni.. baru balik dari mencari jajan untuk diletakkan dalam goodies pack aqil.. huarggh.. ni belum nak wat kenduri kawin ni.. hajat di hati nak ke mydin, tapi tenghari tadi, betul2 time lunch hour tu, hujan lebat gile.. so, ke sogo je la jawabnya.. tak jadi pegi mydin pun..

so, pergi kat bahagian market kat bawah tu, beli la coklat sikit2 dan mamee untuk diletak dalam bungkusan tu.. hmm.. bajet untuk semua junk food ni dalam RM 50.. dah terbang.. ngam ngam.. round punya round lagi, tak jumpa pun beg plastik untuk bday party. yang murah2 tak de. yang mahal ada la kat bahagian kanak2 tu.. tak nak aku, membazir je, kang orang buang jugek..

so, tak de la beli. ingatkan nak membungkus hari ni lepas jumaat ni, tapi tak cukup barang, tunggu dulu lah :-) ooww.. jajan2 ni akan dihantar ke nursery aqil.. aku tak buat la bday party aqil. kalau buat pun untuk family je. tu pun, kalau diorang datang kl. kalau tak datang, tak koser la aku nak masak2 menunggu tu kan. tunggu aiman datang jek.. hehe.. kang kalau aqil nak sangat tiup lilin kek dia, aku beli la sepotong kek tu.. hehe.. aqil dah reti beday to you ni.. 

 ni la barang2 nya.. actually aku tak berapa gemar beli jajan2 untuk budak2 ni, tapi sekali sekala tak pela. lagi pun, aqil selalu dapat goodies bag dalam beg dia kalau bday kawan2 dia..

cute la coklat lady bird ni.. tapi rasanya tak tahu la sedap ke tak.. aku beli lebih kot2 tuan rumah nak makan sekali kan.. hehe.. tapi hari ni tak bawa balik la jajan2 ni, kang aqil makan plak.. tak sempat nak kasi kat kawan2 dia. hehe..

ok dah. wassalam.

10 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cute..
mmgla kan
if ikutkan ati
semua benda nak buh dalam goodies..eheheh

Me_Lina said...

wah xleh jd ni... alya punya kak ena x start lg... uwaaaaaa jeles....

ejaMaria said...

yeay... ready for party... ;p

Suliana said...

rose,

yelah, sume nak sumbat kan.. hehe. ongkos je terhad :-)

Suliana said...

kak ena,

ala, su baru skit2 je beli.. tak beria pun.. alya dah terlajak byk hari ni, cepat la bungkus. hehe

Eyriqazz said...

Comelnya...alisya nak satu boleh?hik3..

Suliana said...

iman,

hehe.. insylh klu ada lebih, blh kasi sya satu. :-)

en_me said...

chomeyynyerrr.. ehehe

littlehumblelynn said...

alah tomeinya coklat tuh...lapor.......pantang nampak benda makan :)

Ilhamny.com said...

comelnye ladybird tu..pernah tgk kat sogo tu, tp xpenah lak trbeli...pas nih leh la try beli..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails