Monday, January 31, 2011

pam manual avent

Assalamualaikum...

Hari ni kan, mentang2 duduk rumah sensorang kan, tak de keje lain aku ni.. duk ngadap laptop je.. masak pun belum lagi. tadi pagi aku makan megi dan goreng karipap je.. mata ngantuk sebenarnya dengan cuaca yang memang sesuai untuk tido.. tapi perut ni dah lapar.. jap lagi nak masak la.. tiba2 terlupa sesuatu.. alamak, belum pam susu lagi..

pam spectra memang tinggal di ofis la.. yang ada kat rumah pam manual avent.. ada lagi yang manual, pam pakai tangan.. hehe. tapi macam malas plak nak pam pakai tangan kalau pam manual dah ada.. pakai tangan kalau betul2 dah emergency.. mula la aku tercari2 mana la pam avent aku ni.. jeng jeng jeng.. ada dalam kotak polistrene ikan.. memang dalam tu simpan botol2 kosong untuk EBM.. tiba2 je teringat aku dah buang getah2 yang lama.. nasib baik time beli tu memang dia kasi spare part.. tak pakai lagi, dah 2 tahun dah..

yang getah lama tu, aku buang sebab dah ada hitam2 plus kuning2.. may be dah naik kulat.. so hari ni pakai spare part baru.. cuma yang getah massage tu je aku tak beli.. boleh pakai lagi, aku pakai la.. bila pam2, hmmm... not bad la, memang avent adalah pam manual terbaik bagi aku.. cuma penat tangan ngepam, dah lama tak buat exercise macam ni.. hehe..

 dah lama tak pakai, kena jirus air panas la... nak kasi hilang kulat2 tu...

hasil pukul 12.. lambat ngepam hari ni.. boleh la dari tak pam lansung..
 ikutkan hati yang malas ni macam tak sampai hati tak nak pam..
simpanan selepas CNY for my son..
ni stok sehingga hari ini, dari bulan 12 sampai bulan 1.. skit je, 10 botol je.. 
nasib ada, aqil plak dah kurang minum EBM.. tu yang ibu boleh buat stok ni..

okeh.. tu je la nak cerita pasal breastfeed.. dah 2 tahun aku menyusukan aqil ye.. tak sangka tercapai juga hajat ni.. insya-Allah untuk adik2 aqil pun nak pasang niat macam ni..  mudah-mudahan lebih baik kan.. amiinn.. bye. wassalam

6 comments:

faiez said...

adik???eheheheh dh ker????kepoci kan

syirakhalid said...

cuti direct seminggu ke kak su?

Suliana said...

faiez,

blm lagi.. masih dlm proses.. hehe

ira,
ye, cuti direct.. ira tak cuti ke..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita guna pam manual avent dah dekat 1 tahun 7 bulan. dah ade ameda double pumping pon still nak avent. eheheh

shazafaris said...

hehehe mcm tak lm je aqil nk dpt adik hehehe..bgs la kaksue, bf aqil smpai 2 thn..kne kuatkan semangat lg ni, chaiyok fiza! hehehe..baby makin besar makin nk stok susu byk2 kan? :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

bagus tue..penyusuan ibu sgt bagus untuk tumbesaran anak2 kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails