Friday, January 7, 2011

menjamu selera di restoran krathong

Assalamualaikum..

Selamat malam :-) berblogging ketika aqil sedang tido.. walau pun mata aku ni macam dah letih, nak juga aku update sedikit sebanyak cerita hari ni.. before start typing, kena edit gambar dulu kan. tapi entah apa kena picnik malam ni, skit2 tak leh upload. so sekerat je la yang ada watermark nya.. hehe..

okey, siang tadi, my boss belanje makan. may be dah tengok kitorang berhempas pulas dalam minggu ni, so dia banje makan la..terima kasih puan. moga murah rezeki saya doakan.. kami makan di krathong restoran di maju junction, dalam building yang sama..

hmm.. first time la makan di sini. selalu amik bau je kalau masuk maju junction tu. sekali tu, dapat pulak pegi sini. mahal juga makan kat sini. bajet macam 4 orang dah dua ratus kot.. memang mahal. tomyam small dah 22 henget.. siakap sekor dah rm 40.. kalau tadi pegi 7 orang?? berapakah?? ntah le, bukan teman yang bayo nya.. haha.. tak pe, gaji diorang banyak.. kekeke..

 baca doa dulu sebelum makan.. wah, kemain budak tengah tu.. hehe

 kasi angkat skit butter prawn tu.. hee.. sedap gile.. faiz malu2 plak..

 tomyam pun sedap. ada dua mangkuk, satu letak santan/ susu.. dua2 mavelessss...

 sayur kailan ni pun sodap.. nampak macam keras, tapi rangup je batang nya..

 ikan siakap stim.. terbaik...

 fresh oren. dah lama tak rasa fresh oren sesedap ini... puan tengah fikir, berapa la kena kuar duit ni. hehe

butter prawn ni aku kasi 5 bintang.. sangat sedap. udang besar gile, udang habis aku kutip telur plak.. kena belajar buat  ni.. hehe

okey, tu je nak cerita.. boleh dikatakan memang tidak menghampakan lah makan kat sini. best... lebih2 lagi orang banje kan. hehe.. 5 star for krathong restoran.. mantop :-)

4 comments:

fazli said...

sedapnyerrrrr

littlehumblelynn said...

yummy betul udang itu ;)

Nozie Yusof said...

dulu selalu gak pegi mkn kat sini, tp ala-carte je lah. sorang less RM10 kire ok la tue..mmg sedap la esp tomyam putih tue. jus2 dia pon sedap kan..yummy!

Syahada Ahmad said...

sha pun sukaaaaa butter prawn. penah gak cuba buat kat umah.
hahahahahahampagas! x jadiiii punnnnn.
baik beli, lagi bes! :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails