Saturday, January 29, 2011

lamb steak grill sendiri :-)

Assalamualaikum..

Ni cerita dua hari lepas.. hehe.. dah lama kot tak makan steak kat luar.. tiba2 ada kawan jual lamb yang dah marinated.. sedap ke tak ye.. try la beli.. satu polistrene tu ada dua keping daging.. RM 10.. balik kena grill sendiri la.. cubaan memasak menggunakan non stick fry pan je.. hehe.. alhamdulillah jadi juga la.. hehe.. 

kenapa suka lamb steak?? sebab suka dekat lemak2 yang lembik tu.. manis sangat.. hehe... tapi kolestrol mesti tinggi kan.. ok, ni lah hasil steak buatan sendiri.. grill aje ye.. yang bahan2 marinate tu tak tahu nak buat..


 yang ada telur ni, rekaan hasben aku la.. salad tak de.. tapi boleh la.. agaknya kat restoran tu, diorang beli yang dah siap marinate agaknye.. hehe..

yang ni aku punya.. sos black papper tu pun dia kasi juga...
aqil makan apa?? makan nugget dua ketul .. hehe.. beria dia makan dengan garfu bila tengok ayah & ibu makan pakai pisau dan garfu bagai.. hehe

ok, itu je nak story.. hehe.. lain kali boleh buat sendiri je. daging dia plak lembut juga, tempoh memasak nya dalam 15-20 minit la, mula2 tak reti juga sampai bila la dia nak masak ni, agak2 aje.. bila makan, ada juga part yang liat skit.. tapi, overall not bad.. boleh beli lagi...

6 comments:

fazli said...

HAHHA.sian aqil dpt nugget jerk :D

Suliana said...

yela.. nak mkn steak takut pedas plak.. :-P

Erin Rashid said...

takpe sue, ko mkn lamb bnyk dgn lemak2 pun lagi bagus
badan bkn naik kan...?
jeles i euwww!

Suliana said...

erin,

haah la, badan aku ni mkn byk pun tak naik2.. huhu.. cmna nak kasi naik badan ni..

Ilhamny.com said...

beli kat ne tu..??mcm menarik jek..slalu tgk kat carefour ada gak jual yg marinate, tp takut nk beli..takut xsedap..

Suliana said...

linda,

ni su beli dari kawan.. dia ada jualan jumbo.. dia amik dari supplier dari sepang.. try la sekali beli kat carefour tu, ntah2 sama tak rasanya.. hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails