Saturday, January 15, 2011

duduk diam2 ...

Assalamualaikum..

Hari ni, sabtu. tak pegi mana2 pun. duduk dalam rumah diam2, mengerjakan hal2 rumah yang tidak berkesudahan.. pun tidak berkesudahan juga kerja rumah ku.. to be continue for tomorrow.. hehe..

sekarang, aqil tengah tido.boleh la berblogging kejap.. seperti biasa, weken, mesti ramai yang tak update story kan.. seronok melayan keluarga dari mengadap laptop.. esok, tak tahu lagi planning ke mana.. macam malas mahu ke mana2. better la kemas rumah sebab nanti cuti thaipusam mama & ayah nak datang sini!! horeyy...

tadi pun, dah settle la satu kerja yang lama bertangguh. iaitu mengasingkan baju baby aqil!! kalau tak asing, aku asyik sumbat aqil dengan baju2 kecik tu jek .. ayahnya dah bising, tak payah la pakai baju tu, kecik dah tu, macam nangka comel :-) hehe.. yela, kita amik yang mana sempat dan cukup geng jek.. so, bila dah asing2, adalah space untuk baju2 yang terkini.. tak de la banyak sangat baju baby aqil, cukup la memenuhi satu per lima daripada drawer tu.. hehe.. kalau baju baby girl mesti banyakkan :-) simpan baju2 ni untuk adik2 aqil plak..

tapi, bila belek2 balik baju baby dia tu, memang pakai habis la kalau tengok dari kelebaman baju tu.. nak kasi orang pun macam malu jek.. nanti kalau aqil ada adik lagi, just basuh je baju2 tu letak la nila skit, baru nampak baru.. hehe.. tambah skit butang2 yang dah tercabut tu kan. yang suar longgar tu, yang mana getah dah habis, tak dapek nak nolong.. korang buat camana?? jahit balik ke getah longgar tu??

okey la. till then.. happy weken my dear friends.. uppss.. hari ni, tak sihat tekak & hidung. tekak rasa berpasir menandakan serangan selsema akan bermula!!! sungguh tak selesa rasanya.. ok babai.. wassalam

3 comments:

littlehumblelynn said...

sue

cpt2 makan limau banyak2..

Syahada Ahmad said...

sue ni klakar la.. hehehe

kalu baca bab aqil mesti ade part yang lawak. :p

Suliana said...

kak lynn,

tak jumpa limau.. hehe..

sya,
klakar ke.. kekeke.. tq sudi membaca :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails