Monday, January 24, 2011

dinner with family at Muara again..

Assalamualaikum..

ni cerita sehari selepas bday aqil.. hari jumaat tu aku cuti, hasben aku tak cuti.. so, on that day, my parents nak pergi tido klang pulak.. may be dia boring kot duk kl ni, jalan jem sume. plus tak de gi mana2 kan.. ayah aku ni, kalau datang kl, bukan boleh duduk dalam umah, mesti nak kuar jalan2 kan.. plus, belum gaji lagi, so dudukla bertapa dalam rumah main dengan cucu2 sahaja.. hehe..

nak dijadikan cerita, sedang aku duduk berdua-duaan dengan aqil,hasben aku pun balik keje.. may be dia tengok muka aku sedih je.. huhu.. berlakon skit je dah kena tipu.. kuikuikui.. tak dela, ntah kenapa memang aku selsema, terus effect kat muka.. haha.. tiba2, ayah call.. jomla datang kelang.. jap eh, kena tanya cik abe dulu.. tiba2.. jawapannya, haa.. jom.. yeay!! eh, cepat2 kemas rumah, mandi sume.. kang berubah plak mood dia.. hehe..

so, berangkat la kami ke kelang, tido sana.. tiba2, ayahnda membawa kami makan di Muara ikan bakar.. haha.. dapat lepas geram sebab hari tu, tak dapat join makan kan.. nasib baik malam tu macam dah kenyang sikit,so nafsu makan ni under control.. hehe.. ada udang, sotong, kerang dan ketam..

 interframe tudung baru.. hehe... mama kasi.. tq ma..

 adik affan.. tomei nya..

aiman aauuummm..

 sotong celup tepung..

 udang goreng..

 sayur kailan..

 ketam berlada..

licin..

tapikan, kalau nak buat sendiri pun boleh kan. beli sea food the makan ramai2.. lagi banyak dapat.. tq ayah!! moga lebih murah rezeki ye.. amin.. so we have fun on that day.. esoknya kitorang balik kl, ayah pun balik kluang hari sabtu.. end of weekend kami.. ahadnye hanya makan tido je di rumah.. hehe.. ok dah.. bye. wassalam..



6 comments:

Me_Lina said...

sedap ke makan kt sini? kak ena x pernah try la...

Suliana said...

boleh tahan la.. ramai org klu hjg minggu. fames juga la tmpt ni. tapi org kata kat bagan lalang ngan umbai lagi sedap.

~ujicham~ said...

kalau nk masak sendiri.... kena la ajak aku gak

Suliana said...

ji,

insylh.. nnti ko bw cheese kek ko plak.. hihi..

Eyriqazz said...

uum.muara sungai duyung ke ni?tak jauh ke dari rumah su?memang sedap juga tempat ni...bagan lalang, umbai n muara semua dah try..semua sedap...

Suliana said...

iman,

muara di port klang @ tanjung harapan.. klu ke sana boleh la singgah :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails