Wednesday, January 12, 2011

buffered earning yang pertama!!!

Assalamualaikum!!!

Yipppeeee... terkezut badak melihat akaun nuffnang aku. aku dah dapat buffered earning yang pertama.. excitednya. walaupun dah banyak kali baca maksud buffered earning ni, tapi aku masih tak clear menda apakah ini.. tapi, never mind la.. i loike... hehe..

click to enlarge
sori la kalau korang rasa aku ter excited lebih, even 40 sen je kan.. haha.. bukan senang tu nak dapat 40 sen tu dengan blog yang kejap update kejap tak update ni.. dulu dok menjeles orang dapat BE, nape aku tak pernah dapat.. ha.. sekarang, giliran aku pulak.. so pas ni, aku nak rajin2 la update blog eh.. hehe..

oww.. today, sangat la tak tenteram nak update blog. sebab tengah buat slide. yela, slide again.. esok2 sampai jumaat bosses sume tak de, pegi bengkel SKT.. kena kemas2 pulak floor aku ni, kena pindah tempat.. aiyaakk.. dah tak tahan maa duduk floor ni, bau busuk gile sebab ko bayangkan bau jamban orang melepas tu - satu bangunan dengan kapasiti 31 tingkat -, melepas bau kat floor ni, sebab sistem ducting dia dah rosak.. 

so, udara yang harum tu, akan masuk meresap ke celah2 bau ekon ni.. siap ada timing lagi kul bape bau busuk nak muncul.. dapat udara sejuk, dapat la sekali bau harum tu.. sila bayangkan bau umpama sewerage treatment plant tu ye.. tapi, sebab dah hampir setahun aku duk floor ni, jadi dah lali la kan. cumanya, bos aku tu baru kat sini, so dia agak sensitif dengan bau2 macam ni.. tak lalu makan, tutup hidung memanjang..

banyak kali juga aku kena berangkut ni. dari tingkat 10 ke 14 ke 12 ke 14 balik.. tingkat kak maria.. hehe.. kak maria pun dah pindah ke bangunan lain.. so, kami ada la tempat baru nak pegi.. pindah lagi.. tapi, memandangkan tempat aku yang baru tu ada orang duduk lagi, aku stay lagi tingkat ni sampaila renovation di buat.. takkan nak bergaduh rebut tempat plak kan.. huhu..

okey la. dari nak berita pasal BE, berjela plak aku berceloteh ye.. babai!!


4 comments:

sahromnasrudin said...

tahniah!!! bukan senang nk dpt tue kan

Suliana said...

en shahrom,

mekacih :-)

ejaMaria said...

tahniah dah dapat BE... :p
tak abis pindah-randah kan... haih...

Kaseh NazLieza said...

congrats kak..rajin2 lagi ea..ehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails