Thursday, January 13, 2011

anak-anak yang manja

Assalamualaikum...

anak2 manja ni korang suke tak?? korang manja ke tak?? hehe.. aku?? jap eh, kena tanya laki aku jap.. kuikuikui... manja bertempat ok la kan.. anak2 pun sama, manja tu biar berpada2.. kalau lebih2 manja, ada yang kena penampo.. kekeke..

gitula yang terjadi kepada anak kecil ku.. lately!! sangat mengada2 okey.. yela, weekdays ibu bapa pegi keje, so, time balik tu la dia nak sangat perhatian dari ibu ayah nya.. yang aku ni plak, nak pikir masak, nak basuh2 pinggan pun tak senang. anak aku ni pantang aku berdiri "IBU!!!" siap ada tu pegang suar aku nak ikut aku gi dapur. kalau pegi dapur diri sebelah tak pe, tapi nak berdokong, nak tengok apa kita buat..



ayahnya plak, kadang tu, nak gi kedai la, nak itu nak ini, penatkan.. tak terlayan si kecil ni.. jadi, ibula tempat dia nak manja2 pun. tiap kali balik mesti "NAK NENEN" .. dia kasi can ibu dia baring terus tido :-) tu yang lambat masak tu, dinner pun kadang pukul 9..

aku rasa la, kalau ada yang melayan mesti dia okey. nak kawan ke aqil?? tunggu ye :-) bulan ni tak jadi ye qil.. kakakaka... eh jap. ada sorang lagi budak manja ni.. tara...


ni aiman, anak sedara ku.. dia dah sekolah.. tapi asyik nangis je gi sekolah.. dia 4 tahun dah tahun ni, tapi bulan 11 nanti baru 4 tahun.. sian aiman.. gi sekolah ye.. main2, baca buku.. nanti jadi budak pandai.. :-) okeyla.. tu je kisah anak2 untuk hari ini..

wassalam..

8 comments:

mamaelly said...

hihih putry manja sangat.. ada kakak kat skolah dia tengah bagi susu.. tengah2 bagi susu marah la ada budak besar nie nakal..Putry yang nangis...hihihi macam mama dia..cuba tanye abg bebel..mamaelly manja ke tak..mesti dia jawab manja sangat sampai mengada2..muahaha

ejaMaria said...

nnt... ada adik... adik lagi manja... next adik lagi la manja... sbb ada ramai org layan... ;p

Nur Hasyimah Mahasan said...

irsyap pun samer..yg past balik keja kena layan kehendak dier dulu..baru leh masuk dapur..dh ler kena layan sorg2..abahnya paling awal kul 7 baru smpi umah...smbil masak smbil layan kehendak n ngomelannya..hehehe

faiez said...

tu la pasal..sygkan anak tangan2kan...hihi

Suliana said...

elly, kecik2 baby manja memang patut la kan, x tahu apa2, ni dah besaw2 ni, nak manja terlebih, ada yg kena ni.. hehe..

kak maria,
betul latu.. 3 kali next je.. haha..

syima,
klu ngomel2 je tak pe, ni nagis2.. huhu.. igtkan keje je stress, masak pun sama..

faiez,
betul tu.. dah byk kali kena tgn ayah dia.. hehe

littlehumblelynn said...

sue

anak akak yg sulung lagi manja dr auni...huhuhu!!

Ilhamny.com said...

nnti dah ada adik nnti kurang la manjanya..tihah dulu pun mcmtu..
sampai linda nak 'melepas' pun bwk masuk dia dlm toilet skali, kalau x bising dia kat luar menangis2, sampai nak buang hajat pun x tenteram..

Mieja@Amiizaa2001 said...

nak manja lebih dgn mama sebelum dpt adik baru:):)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails