Saturday, December 18, 2010

a very frustated day

Assalamualaikum..

Semalam, adalah hari yang stress, tension & sangat frust sekali..waktu pagi, kerja okey2 je. sampai boleh set nak pergi karoke waktu lunch.. belum pun apa2, sampai je aku kat SOGO, dapat call dari mr X, minta buat kerja something. aku tahu kerja tu consider urgent la, arahan orang atasan merangkap jawapan kepada menteri. aku rasa aku boleh buat lepas kul 2.. see, aku korbankan masa rehat aku sejam.. 

dah habis aku melontarkan vokal ku itu (hehehe), aku pun cepat2 balik sebelum jam 2.. pergi kedai pen jap, nak beli hadiah untuk ayah. masuk opis, buat kerja, dengan harapan apa yang aku buat tu betul. dah pukul 4, arahan lain pulak yang diterima.. memang stress. 

mr x siap duduk depan aku, mengira2 mengikut style dia, yang ntah apa2 aku pun tak faham apa ko kira ni?? dah pukul 5 wei.. aku ada dinner ngan family aku kat kelang nun..dari pukul 5 membawa ke pukul 6 aku masih duk mengadap pc dan mr x.. telefon & message dari tadi dok masuk "bila nak balik ni??" huh.. stress okey..

last2, aku balik pukul 6.50 baru aku kuar opis. bukan aku tak perah balik lewat dulu. tapi masalahnya sekarang, aku ada appointment, ada orang tunggu aku tepi jalan nak ajak balik, anak aku kat nursery dah kul 7 ni wei.. tu yang aku tensen sangat. 

dengan arahan yang tak jelas, asyik bertukar2 figure, bertukar format, dan ntah apa2 yang ko kira aku tak faham. kadang2, orang belajar tinggi2 ni pun menyusahkan orang juga. benda simple ko jadikan complicated., banyak sangat fikir agaknye. dengan keadaan mr x yang memang kelam kabut, aku pun jadi kelam kabut. otak aku ni tak masuk dah figure apa yang nak pakai ni!! sampai dia hentak meja sebab konfius figure mana nak pakai - dah ko conteng banyak2 tu, ko plak yang konfius-, terus aku rasa darah naik  ke muka. air mata ni, lagi setitik je nak kuar..

sabar su sabar..... aku ni kalau tak de komitmen ngan orang, sampai pagi ko suruh aku buat keje pun aku tak kisah. bila nak dekat siap tu, pandai plak cover lain tanya anak duk nursery mana, rumah kat mana. actually, aku tahu dia memang bagus. tapi some part aku rasa, kenapa ko kelam kabut, kenapa aku terlibat dengan benda ni!!! repot ni taraf 41 ke kena buat?? repot menteri ni. aku just kasi data je boleh la.. nasib baik ex-bos aku ada, permudahkan benda yang di complicatedkan ni.. tq puan, saat ni aku rasa u're the best :-)

kesimpulannya, semalam aku tak jadi makan dengan family aku kat muara ikan bakar!! laki aku dah badmood tunggu aku sejam lebih tepi jalan. sampai rumah nak dekat kul 8 mlm. hujan. dengar dalam radio macam semua jalan jem. so tak jadi la plan aku.. kalau ku tahu dari awal lagi aku dah cuti hari jumaat.. tak pela, tak de rezeki aku.. tunggu plak apa cerita hari isnin ni. actually benda yang aku buat tu nak submit jumaat tapi dah lambat, submit pagi2 isnin. 

so at the end, he say thank you and sorry sebab aku balik lambat.. what should i say? hanya senyum kambing je la dengan hati yang remuk redam :-).. wassalam..

7 comments:

ejaMaria said...

kadang-kadang bos mmg sangat bossy... nak buat mcm mana kite kuli... nnt bila Sue dah naik jadi 48 ke 52 ke... jgn buat staf mcm tu ye... tensen... :)

Kaseh NazLieza said...

liza pon pnh mnglaminya kak..hubby mmg buat muka ketat la...kita gak yg tsepit...uhuuuu

MaS PuTRi said...

mas yang baca ni pon rasa stress. sabar kak suliana ye.. saya faham perasaan akak bila ada appointment, tapi tiba2 bos bagi kerja.. memang tensen =(

ejaMaria said...

akak tag contest utk sue... amik ye...

syirakhalid said...

rasa-rasa mcm tau je sape mr.x tu..
sabar je la ye kak :-D

Suliana said...

thanx all :-) hari ni tak sampai opis lagi dah call minta sambung buat kerja.. grr..............

Nur Hasyimah Mahasan said...

alahai cian dier..nk wat cmne..kita ni kan Yang Menurut Perintah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails