Wednesday, December 22, 2010

keluarga saya

Assalamualaikum..

Weken lepas, aktiviti ku adalah gathering bersama keluarga. mama ayah datang dari kluang.cuma terlepas untuk sambut birthday ayah di muara. :-( so, pagi2 sabtu, lepas settle hal rumah, pergi kelang umah kak long, tido sana terus la..

sampai dalam tengahari. ayah ajak pegi jusco bukit tinggi. dekat ngan umah kak long. ayah aku, kalau datang kl, boring duk terperap dalam umah. mesti nak gi jalan2, cuci2 mata.. lepas pergi jusco tu, sembahyang maghrib siap2 kat situ, pergi makan kat andalas corner, baru la ke i city.. 3 kereta kami pegi. masa tu ada ayah ngoh dari ganu datang, so join la sekali.. masa tu sume dah letih, yela kat jusco dah berapa jam. nasib baik ada tempat mainan kanak2 tu, adalah tujuan skit pergi jusco tu..(bagi aku yang tak de benda nak beli barang). kat jusco ni la aku kenal makanan jepun TAKO TAO. korang pernah rasa? sedap tau.. 3 biji rm 4.50..ala, lupa nak amik gambar rupa dia..

okey, dah mlm tu, sampai ke i city, ramainye orang. tak tahu la kalau weken biasa tu camana kan. sebab masa aku pegi tu, ada latihan konsert astro. nak bergambar kat pokok2 lampu pun tak syok. di mana2 pun mesti penuh orang. hehe..

okla, jom tengok gambar keluarga ku ;-)


 suppose 6 orang adik beradik ku. tapi yg no 3 tak de.. sama tak muka kami?? :-)

 my lovely parent

 my poyos picture.. hehe..


 my sis and her sweet heart. same name with my father :-)

 aiman & pak lang nye..

 happy family kak long



15 comments:

Mama Qiestina said...

happy family! :)

besh gile kan bile gath2 gini..aku sukee!
btw gambo ko ngan hubby tu sweet :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonot kan kuar ngan family..
if cukup korum lagi bes
tapi sy takleh kot nak kuar if cukup korum
sbb ape? heheh sbb memerlukan 2 buah bas baru cukop
anak buah dah kat 40 org
adik bradik 8
ipar duai lagi wohooooooo haru!

ejaMaria said...

bestnye... sume mesra kamera... hubby kak maria tak mesra kamera... susah nak bergambar berdua dgn dia... :(

Syahada Ahmad said...

jelita dan ganteng2 adik beradik sue. ;-)

SiNoMoSa said...

Ngah, mana family faiz hehe

axelida said...

seronok jer kalu ramai adek badek nih... baru havoc!

wahh gambar nomot 3 tu mcm dlm cerita winter sonata dah gayanya.. hehehee

Mama Farra dan Faris said...

comey-comey semuanya..

faiez said...

kak long mcm muda jerk...semuanyer cun2 n handsome belaka...hihihi

kak ina kl (1) said...

cantiknya i city...belum sempat nak gi sana lagi

nadia comaneci said...

saat paling best bila gathering ngn adik beradik yg da besaw n beranak pinak gak..hehe

littlehumblelynn said...

sue

muka adik beradik mmg seiras kan...sgt seronok gather ramai2!!

K-Baby said...

Salam Mommy,
Jom menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
mykedaibaby.blogspot.com

Suliana said...

yatt,

hehe.. gmbr ala2 romantik giut.. hehe..

rose,
ramainya anak buah!!! bil anak buah rose sama dgn bil sepupu belah ayah :-)

kak maria,
kena paksa tarik2 juga tu.. hehe..

sya,
time kasih :-)

kak shim,
faiz tak join, dia jauh skit & susah skit nak dtg kl..

kak ida,
ehem2.. winter di i city gitu :-)

kak y,
tima kasih :-)

faiez,
kak long tua setahun dari kita :-) yela, su nmpk matured skit dari dia. :-)

kak ina,
singgah la, seronok amik gmbr..

nazat,
ya betul :-)

kak lynn,
seiras ke?? ada skit la.. hehe

k-baby,
insylh akan saya singgah ..

Nur Hasyimah Mahasan said...

gambar korg adik beradik cam seiras je...muka semua cam chinese look je...

Suliana said...

syima,

chinese look?? hehe.. tak de la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails