Wednesday, December 8, 2010

jom makan nasi beriyani

Assalamualaikum..

Ni cite sabtu lepas ye.. lambat skit nak update. sabtu lepas, kami sekeluarga makan di Ruzz Aladdin, Ampang.. rasanya ada yang tahu kot kat mana tempat ni.. betul2 tepi jalan MRR 2, sebelum Flamingo hotel tu, kalau tak silap.. hasben ku selalu bos nya yang bawa. tapi, aku kali ni, hasben aku la yang bawa, first time pegi makan kat sini.



cadangnya nak makan ikan bakar kat taman melawati, tapi bila dah sampai separuh jalan, punya la jem kat simpang ulu kelang tu.. tengok kiri dan kanan, restoran ni yang paling dekat. hehe.. singgahla makan kat sini, memandangkan dah nak pukul 2 perut tak berisi lagi. dari pagi makan jemput2 je.. haha..

Menunya tentula nasi beriyani Johor. best!! orang johor kan.. teett... tak de la rasa macam nasi beriyani mamak ye.. kami order nasi beriyani kambing utk aku dan hasben makan nasi beriyani ayam merah. ada aiskrim satu, air sirap bandung untukku dan cincau untuk hasben.. cari punya cari, mana kambing ni, duk dalam nasi rupanye.. hehe.. honestly memang sedap.. tak rugi la duit makan kat sini.. sedap la bang, i excited okey.. ada ke dia kata aku macam tak excited jek.. dah suami bayarkan, suka je la. haha



rasa2 aku habis tak makan?? mesti la habis, dah pagi makan jemput2 jek.. punyala beria laki aku kata banyak tau nasi dia, kang tak habis membazir.. tengok la sape yang makan. agak2 aku beras dia dalam sepot kecik untuk sorang makan kot. hehe.. harga sepinggan dalam RM 11-12.. taraaa.. habis tau.. burk.. alhamdulillah :-)


si comel ibu apa cite pulak ye.. dia hari tu, ntah nape  mulut bising sangat. menjerit2 je.. pening kepala aku. orang duk tengok2 je.. tu bila dah pakai kopiah, tak nak tanggal pulak. dulu kemain tak nak pakai.. tak pela, jadi pak haji aqil ye .. asalkan tak meragam sudah..


okey. selesai sudah sessi makan tenghari, berjumlah RM 38 plus plus. terus balik. konon nak gi jusco kan, sekali jem, pasrah la, balik semula.. sia2 je aku pakai lawa2. haha.. laki aku siap terkejut, ai, apasal pakai cantik2 ni, kan nak gi makan jek?? huhu. pakai cantik salah, pakai buruk lagi la salah.. ala, mana la tahu lepas gi makan tu nak gi jalan ke cuci2 mata kan.. sekali tu, balik umah, tido.. bergolek2 kambing dlm perut aku ni.. haha..

selalu kalau aku blog pasal makan2 ni, bukan nya selalu tau!! korang jangan salah anggap plak aku nak nunjuk2 makan sana sini. kita just share tempat mana best, tempat mana yang ala2 x best.. ok what. aku tahu tempat makan pun, berdasarkan pembacaan blog2 orang lain juga.. sekali sekala boleh la makan mahal2 skit. kang hujung bulan, aku masak la telur goreng jek, nak aku tunjuk juga ke. haha.. ok, dah.. bye. wassalam..

6 comments:

uji said...

kambing...sedapnya.... lg best kalau nasi beriyani batu pahat tuh.. pergh!!

Suliana said...

ji,

nasi beriyani batu pht la tu, tapi duk kt kl. hihi

angah said...

nyum3x mmg sosappp mkn nasi beriyani kat c2.. akk pn teringin ajk husben g lg sbb hr tu g mkn kt c2 bos kecik kt opes ni blanje, kalo x, x merase gak kesodapan nye itew :)

mmg larikkk terus dr rase ns beriyani mamak kan.. perghhh mmg puas ati..

Ilhamny.com said...

ok pe..teruskan post2 yg cita2 psl mkn...lnda suka tgk...

Kaseh NazLieza said...

ades...dh la liza mmg teringin nk mkn beriani gam...trus makin berahi2 nk mkn ni kak..ehehehe

Suliana said...

KAK IS,

haa.. sedap kan. nnti leh pegi lagi.. keke..

linda,
ok.. set. leh try sedap ke tak kan klu post yg mkn2 ni.. :-)

lieza,
cepat2 la pegi mkn.. hehe.. sedap tau :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails