Wednesday, December 15, 2010

jadi bidan terjun

Assalamualaikum..

Baru balik dari kursus mentor mentee.. tiba2 plak kena jadi bidan terjun replace bos aku yang patutnya dia mentor. tiba2 dapat call dari urusetia "u kena ganti your bos untuk kursus ni".. eeee.. rasa nak guling2 hentak kaki kat situ. awal2 tak nak cakap, bos aku pun satu, tak de la pesan apa2... rasa berangin2 satu badan bila kena pergi yang tiba2 ni.

kalau cakap awal2, boleh la aku saing2 ngan diorang yang dah pegi tu.. tak de la aku jalan sorang2. kat Putri park Hotel, Jalan chow kit tu.. memang la dekat je. mula2 aku tak tahu juga sedekat itu. siap call driver minta tolong hantar. hehe. tak berani aku jalan sorang2.. dah la area2 lorong gelap haji taib tu kan.. hmm..

apa yang aku dapat?? ntah le, aku tak masuk sangat ilmu belah pagi tu. may be hati dah tak ikhlas nak pegi kan. bila belah petang, baru la masuk skit dalam otak ni.. cepat2 sms bos aku suruh dia datang esok. bila dibalas, gaya macam tak nak pegi je, ada dateline la itu la ini la.. please la pergi, ni bukan program aku tau.. grrr... bos lain pun ada je datang, tu lagi busy, apasal dia tak leh buat plak.. grrr....

okey la, kesimpulannya, just wait & see samada aku datang ke tak kursus esok.. kesimpulannya kursus hari ni, makan free je aku dapat. sedap :-)

eh lupa, pastu kan, masa jalan balik ramai2 tu, sebelah hotel tu kan, ada kedai jual toys!! weee... murah gile ultramen sekor yang besar paras pinggang aku dalam RM 100. yang besar sikit dari acik nana kasi kat aqil RM 16 je, kalau beli 6 ekor, dapat RM 8.. gile rambang mata jap. pastu, keta or motor yang bateri tu pun murah.. dalam 100-280 jek.. haa.. nanti nak beli mainan aqil, boleh singgah sini. pakkal la aku ada duit tak sampai RM10 tadi, kalau tak, dah bawa dah akemen aqil balik.. hehe..

okey dah.. time to pack up.. bye. wassalam ...


5 comments:

Me_Lina said...

kedai toys kt sebelah putri park hotel ek? nanti kak ena nak jenguk la... huhuhuhuh dgn harapan laki nak bwk ke area sana...

Suliana said...

kak ena,
ye.. sebelah betul, kat jalan chow kit. mmg gile tgk toys dia. tapi klu beli borong, lagi murah..

ejaMaria said...

kalau nak gi beli borong, ajak akak!!!... ;p

rihana said...

hahaha! kelakar ibu ni! habes la aqill sekandang akamen ibu belikan. dah lah takde org nk tegah, klu acik nana ade kat sebelah boleh gek acik nana ajak balik cepat2. kukuku

Suliana said...

kak maria,
okey, roger :-)

nana,
nanti ko pun nak beli sama juga. hehe. mainan org tua pun ada.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails