Wednesday, December 1, 2010

first day in december

Assalamualaikum..

Entry pertama di bulan disember.. niatku mahu meningkat aktiviti blogging ku ini, at least sehari 2 kali. kalau tak dapat, sekali sehari pun jadi la.. selalunya weken la ramai orang tak update blog, busy dengan segala aktiviti. tapi, kalau kita update blog on weekend, at least ada juga orang masuk baca blog kita kan.. :-) sehari tak buka blog rasa panas punngung, dalam hati berkata2 "mesti ramai yang komen kan?" hehe.. buka2 je ada la dalam sorang dua je yg komen.. hehe. perasan glamer gitu..kadang2 tu tarak lansung..

it's ok la.. no heart feeling. kadang2 tu apa yang kita tulis tu, seperti ayat penyata.. nak komen apa kan kalau dah gitu la ceritanya.. aku pun ikut mood juga kalau nak berblog walking ni. kadang tu dapat feedback, kadang tu tak dapat. tapi, it's work tau kalau kita BW ni. tetiba je visitors kita meningkat. so, kena istiqamah la kalau nak up kan traffic.. betul tak??

hmmm.. dengar cerita hari ini Bantuan Khas Kewangan (BKK) yang 500 tu dah masuk.. aku pun tak cek lagi.. hehe.. kalau betul, leh la gi round2 SOGO hari ni. kekeke.. tiba2 rasa macam dah lama tak de baju baru. asyik2 baju tu jek. tapi, aku ni style time ada duit, sume jadi kedekut. time tak de duit, sume rasa nak beli.. hehe.. tiba2 bila dah tolak tambah, macam2 nak beli, rasa tak cukup plak duit tu. cancel plan :-)

Ingat lagi masa mula2 masuk gomen, ada pegawai tu cakap, orang lain bonus berbulan2 dapat renovate rumah, dapat beli itu ini, dapat simpan. tapi, gomen, dapat ciput, heboh satu Malaysia tahu. nak beli apa pun berkira2. memang tujuannya beli barang2 anak sekolah je.. tapi yang anak tak bersekolah ni, boleh la beli benda lain.. syukur la dapat merasa skit, tapi nak juga mengeluh. huh.. tu pun ada orang nak dengki ngan orang gomen ni. huhh...

oklah.. habis dah bebel2 ni :-) wassalam.

uppss.. ibu, beli baju aqil.. ingat!! (dialog upin ipin)

12 comments:

syirakhalid said...

sama dengan la kita kak. time duit takde rasa nak beli macam2. time ada duit, kedekut ya amat. hehe

Suliana said...

haha.. jom2 gi sogo... ira dah byk duit, tak yah simpan2.. wakakaka

ejaMaria said...

ha ah la Sue...bonusnya rm500... baju skolah kakak abis rm150... yuran skolah Nayli rm580... yuran skolah kakak kena tunggu januari nnt... tapi anggaran dalam rm200-300 jugak sekolah kebangsaan ngan sekolah kafa... total 2 beradik sokolah?... lebih 1000... adoi la... bising satu malaya... padahal seciput je :)

littlehumblelynn said...

sue

benci ler duit RM500 je kita dpt..tp minyak naik lagik!!geram tul ler..rasa nak naik motor pas nih//huhuhu

Suliana said...

kak maria,

haa.. tu la. kasi la up skit. tahun depan kot dapat bonus, nak PRU kan.. hehe. mengharap je kita ni.. harapan tinggal harapan..

Suliana said...

kak lynn,

naik motor mmg jimat sangat. tapi risiko sangat.. ayah saya dgr kitorg naik motor time bulan pose pun dah bising. huhu

faiez said...

hihi....adela jugak kan bonus nyer..ade yg xdpt langsung....hua hua hua....

Ayin Masliza said...

memang la kalau buleh nak lebih kan..... tapi RM500 tu pun ok lah... ada jugak...

Ilhamny.com said...

yuran tadika tihah pun dah rm750 utk half semester 2011 depan..xmasuk nak beli bju skolah, kasut skolah, dll...mmm, mmg xmerasa la duit bonus tu...arini dpt, sok dah kena abiskan...huhuhu

Erin Rashid said...

gomen kan sibuk nak bina menara wawasan
kot nnt menara wawasan tu agaknya yg boleh bg bonus berbulan-bulan
huh!

btw, aku nak pow laki aku skit la.. hehehhe

Suliana said...

faiez,

ye, blh la mambantu skit. :-)

ayin masliza,
ye.. tq sudi singgah :-)

linda, tu la kekdahnye.. sian klu yg anak ramai sekolah tu camana plak..

Suliana said...

erin,

btul tu. patut kasi kat aku duit byk2 tu.. hehe. pow la laki ko byk2.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails