Wednesday, December 15, 2010

berdua sahaja

Assalamualaikum..

Malam ini berdua sahaja dengan anaknda tersayang. suami ku pergi tengok bola piala suzuki di bukit jalil. 




Pukul 6.30 dah keluar rumah. punyala meraung si aqil ni nak ikut. dia tu bukan boleh tengok ayah dia pakai baju, mesti suspek nak keluar punya.. but, not tonite ye sayang. ayah gi tengok bola, mana boleh bawa aqil.. habis anak tekak dia meraung. habis aku yang kena pukul tarik2 rambut sume.. hmm.. anak anak.. anak sapo la ni.. puas pujuk dia. nasib baik dia perangai macam ibu, pujuk kejap je dah okey. hehehe.. kasi nenen, terus lupa nak ikut ayah tadi ye.. terus tengok upin ipin dan main belon sorang2..


 masa ni tengah 'berhantu' nangis.. sempat lagi ibu nak amik gambar. tu yang menambah kemarahan dia.. hehe


no camera please!! i tengah marah ni tak dapat ikut.. hehe.. aqil, nanti dah besar tengok la wajah aqil yang tengah meraung ni..masa ni tengah pukul ibu.. :-(

now, dah tenang. nama pun ibu kan, terer la bab tenang2 kan anak ni.. hehe.. kalau memekak lagi, siap la ibu babap dia.. hehe..


sekarang, dia dah tido. aku ni kalau laki aku tak de umah, mula la boring. nak tido awal je. belum pukul 9 aku dah ajak aqil naik atas, gosok gigi, , tukar baju, tukar pampers sume.. sambil tu, gurau2 ngan dia.. panggil dia 'baby'.. konon2 buat macam baby la, gosok2 minyak kat badan dia.. hehe.. sengih je anak ibu ni.. masa aqil baby, itu la yang ibu selalu buat, aqil je tak tahu :-) ok, good nite semua, wassalam...

4 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

cam irsyad la...kena tggl je meraung..yg dier faham bila gtau abahnya nk p keja...so takde la dier nk ikut

Suliana said...

syima,

tu la budak2 ni.. pantang pakai baju/ pakai tudung, sume nak ikut. suka benar naik keta/motor agaknye :-)

suhaida shukor said...

HAHAHa. kelaka la Aqil ni

Ilhamny.com said...

linda lak, kalau hubby xde, mulalah tido lambat.. konkerr TV sebaik mungkin..slalu susah tul nak dpt tgk rancangan kegemaran..asik cerita dia jek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails