Thursday, November 18, 2010

update mata ku

Assalamualaikum..

ketika cerita ni ditulis, hari ni dah hari ke tujuh la aku sakit mata. start jumaat, kamis tak baik lagi.. hmm.. sakit mata aku ni, kemuncaknya hari isnin dan selasa. bengkak gile. kelopak mata aku pun tebal. bangun pun mata melekat je.. nak sembahyang rasa nak terkeluar bijik mata ni.. dah lama tak kena sakit mata since sekolah dulu.. tapi kali ni aku rasa paling teruk. maklumla, dah 'tuueee'. hehe.. siap dengan demam, sakit urat lagi kat tengkuk membawa ke kepala.. macam2 la...

 ni hari ahad.. dua2 mata dah merah..masa hari jumaat, belah kanan je merah..

ni hari isnin bangun pagi. tu bukan taik mata tu. tapi oinment, sapu macam pakai celak kat mata..

 ni gambar terkini yang ayu gitu.. haha.. ni gambar semalam la, dah kurang sikit bengkak mata aku. merah je masih sama.. hmm.. tapi ni pun adik2 aku kata macam rupa apa dah.. huhu..

gitu la ceritanya. hope, dapat masuk keje balik senin depan. rindu nak keje.. chewahhh!!! tipu sebenarnya.  hehe.. bulan ni la aku banyak EL & cuti rehat sebab anak aku tak sihat, pastu, anak aku sakit mata, pulak finally aku sendiri MC.. 

bila balik kluang, sampai2 rumah nenek, semua serbu!! ye la, i kan glamer gitu kan. hehe.. tak tahu lagi kak teh awak ni sakit mata. ingatkan menangis bengkak2 mata ke apa kan.. haha.. lagi la bawa si budak 'gula' yang manis dikerumuni makcik2 'semut' nya.. hehe.. so, jangan salah kan i ye jika anda dijangkiti. aku dah seboleh2 nya melarikan diri, tapi dikejar juga sebab si 'gula' tu nak berkepit jek..  heehehe.. siap ayah aku asal mata masuk habuk je, 'macam nak sakit mata jek'.. huhu.. macam2.. moga korang sume dijauhi penyakit aku ni yek... bye..


9 comments:

angah said...

uishh takot akk tgk pic mate sue.. (mcm tgk direct je dpn akk kan) tkot bejangkit he3x arap sue nye mate kembali pulih lg bersinar2 yek..

Suliana said...

kak is,

tatoo ke?? hehe. jgn tenung lama2.. hehe.. nanti nak kena minum inner shine. haha

Syahada Ahmad said...

eeehhhh...takut sha tgok mata sue. sha mmg xleh tgok orang yang sakit mata, konfem mata sha akan berair. hehehe, tgok kat pc pun leh berair gak, sbb rasa macam sakit sangat.
sian sue, smoga cepat sembuh.

Suliana said...

sya:

hehe. takot ke.. memang sakit pun. sob sob sob :-) hari ni dah kurang sikit dah. dah putih skit & kurang bengkak dah. terima kasih memahami.. hehehe..

Erin Rashid said...

la ko sakit mata ke sue
patut la ber-kristal je mata ko ni
takpe.. cutila berehatla..

tapi agak2 tgk gmbr ko sakit mata ni
leh berjangkit kat aku tak?
;pp
jgn mare...!

syirakhalid said...

ira dah pernah kena dulu time sekolah menengah. memang sakit...

ejaMaria said...

ya tuhan... Sue letak gambar tengah sakit?... kata org jgn tengok org sakit mata... dah kalau tengok gambar mata org sakit mata... bole jangkit tak?...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..siannya..
sy penah kene gak tapi sebelahmata je
gatal yg amat!
semoga cepat sembuh ya :-)

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

alhamdullilah dah nampak surut.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails