Thursday, November 4, 2010

playground

Assalamualaikum..

Sejak minggu mr hubby ke exam, tiap2 petang (2 hari jek) aku akan bawa aqil ke taman permainan. selain dari saje2 bawa dia ambil angin, mesti la kami tak dapat masuk rumah lagi, sebab kunci dengan suami. di samping kena ikut turn, keta sape kena parking dalam, so, dari saje2 duk tercongok depan gate tu, better la bawa aqil ke taman permainan yang ada di kawasan perumahan kami tu..

playground ni, tak de la moden sangat macam playground taman perumahan yang baru. gelongsor dia masih lagi konkrit yang tinggi mencanak tu kan. tapi ada juga gelongsor plastik. tapi sebab yang main buaian & gelongsor tu kanak2 tua - budak sekolah menengah, so ada yang dah rosak.. hmm.. hari tu petang, aqil pegi, tak dapat naik buaian. buaian dia ada 8 tau.. tapi sume kanak2 tua yang duk berbuai.. aqil pulak, terkedek2 nak main gelongsor. tapi matanya lebih kepada orang main bola. sangat minat akan bola..


ecececeh.. merangkak nak naik ke.. masa ni dia tengah yak yak.. tahan nafas je la.. nak ajak balik, baru sampai.. huhu

"cepat2 naik, kang ibu ajak balik"

"nanak.. nak turun" - naik pandai, turun tak pandai..

ok, meh ibu amik gmbr sikit.. :-) dah jom alik basuh yak..

day 2: "very hot today"

"tak mo!!! " ibu suruh turun, tinggi sangat takut jatuh..

"aqil!!!! turun cepat"

balik umah, upah nenen, tido zzz..

aqil sekarang ni kalau tido, memang lama.. kul 9 dah kasi tido, sampai la ke pagi. bangun pun jarang2. ke ibu yang tak sedar.. hehe.. pas tu, tido pulak, penuh sekatil, melintang pulak tu.. tak muat dah kami bertiga atas katil queen tu.. sian ayah aqil, terpaksa mengecikkan badan.. haha.. kang ada duit lebih ibu beli katil bujang untuk aqil eh.. pegi tido sorang sana :-)

okey la.. selamat bercuti 3 hari.. pegi mana yek?? kami tak de plan lagi nak kemana2.. bye..

6 comments:

SiNoMoSa said...

Ngah --> uiks semakin tomey aqil dengan ber crook BEN 10..ish3x tengah yak yak maen gelongsor..abih ler wakakaka..aiyark! mmuuaahh to aqil from aunty syima hehe

Suliana said...

kak shim,

tq aunty..hehe.. nak wat camana.. leper la jadi nye.. hehe.. aqil makin comel ikut baka ibu dia. hahaha

Nur Hasyimah Mahasan said...

tu ok lagi ayahnya masih muat katil tu...abah irsyad memang surrender tak tido atas katil dh...coz asyik kena 'tendang' ngan irsyad je....huhuhu

Suliana said...

syima,

su tido tengah2. ayah dia jauh skit nak kena sepak.. hehe

Eyriqazz said...

alisya pun pun suka playground....seronok kan tgk anak main2 di playground?

Suliana said...

iman,
yup.. seronok tengok dia riang gembira. lari sana sini, muka excited :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails