Wednesday, November 17, 2010

menu hari raya

Assalamualaikum..

semalam, aku tiba kluang pukul 9 malam. sebelum tu singgah lenggeng, amik rendang & lemang. husband dapat balik awal. so pukul 5.30 kami dah ada di lenggeng. so, tak de la rasa jem gile jalan. still moving la walau pun memang keta banyak... sampai2 je, terus menuju ke rumah nenek, ramai rupanya yang balik. daripada 11 orang adik badik ayah, yang ada 9 orang sahaja.. belum masuk anak bini dan cucu cicit ye. pak teh wat makan malam ikan siakap.. weee... sedap...

cite raya haji plak.. Kenyang makan hari ni?? heeee... alhamdulillah.. kenyang. walaupun tak jumpa nasi putih lagi hari ni, rasa perut ni penuh jek.. mama masak laksa kuah putih@ laksa terengganu.. ada orang kata laksa kuah putih ni dari negeri kelantan , tapi  aku rasa dari kecik aku makan laksa arwah mak tok buat yang putih jek. hehe..  dah lama tak makan. nanti boleh try wat sendiri plak kalau rasa rindu nak makan.. pastu, ada lemang dan rendang import dari lenggeng, licin juga.. waktu tengahari pulak, pergi makan kat rumah makcik liza ,jiran belakang. makan nasi carrot dan juga soto.. wah.. memang penuh perut la.. hehe..

 ni ulam-ulaman nya... belacan seketul tu yang membuatkan laksa terangkat. hehe..
tak kira dah sakit mata ambe ni.. hehe

 ni mama masak rendang ayam kampung. a good try to selero nogori.. hehe..

 2 hero ku. sorang dah mandi, sorang lagi kul 10 baru mandi.. hehe..

ni la budak kecik yang tak mandi tu..

kat kluang ni, (sape2 orang kluang tahu la kan) ada je catu air. nak buat rawatan air la. time2 raya ni pun nak buat ke. asal pukul 10, air tak de. sampai la pukul 11 malam.. haa.. siapa yang buat kenduri kawin tu, masak la.. kena simpan air wat stock. tong air pun banyak yang nak kena stand by. mesin basuh pun leh simpan air. haha.. nak basuh pinggan pun susah. tahu je la, time raya la banyak pakai air, nak basuh pinggan, nak masak, anak beranak yang balik pun ramai, kena cepat2 mandi, tak leh lengah2.. huhu..

okey la.. sampai sini saje.. bye! selamat bekerja kepada kawan2 ku yang kembali ke opis esok..  wassalam  :-)

4 comments:

NaDia CoMaNeCi said...

hi sue...salam aidiladha... ;)

Suliana said...

hai nazat!!
selamat hari raya :-) sampai juga ke blog aku yek.. hehe. tq singgah..

SiNoMoSa said...

salam ngah,

catu air? agak2 ler takkan time raya pun nak catu air kan huhu

Suliana said...

kak shim,
haah.. sampai hujung bulan ni. ikut turn, gilir2.2 hari ada, 1 hari tak de.. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails