Monday, November 15, 2010

MC today

Assalamualaikum...

hari ni aku mc. tadi pagi2, time orang pegi keje, aku kuar rumah juga. tapi pergi klinik kerajaan.. haish.. ingatkan dah ok la kan datang awal2 before 8am, tapi, sampai2 je, full.. siap beratur lagi nak amik nombor untuk register.. aku amik no kul 7.46am, settle sume kul 9.30...punyala ramai orang especially aunty2 nyonya.. ntah kul bape la diorang tunggu tu yek..

so, aku dapat MC 2 hari.. suka tak?? hehe.. suka cuti, tapi tak suka sakit mata... nak wat camana.. dugaan .. sayang anak punya pasal, tak hiraukan dia yang sakit mata, dicium banyak2 kali.. ingatkan antibodi tu kuat sangat, nah amik, berjangkit sekali... so minggu ni aku tak gi keje la. amik cuti raya haji kamis jumaat.

hari ni aqil kena hantar nursery. bukan aku tak mo jaga dia, tapi nak gi klinik camana, kena bawa dia sekali. lagi pun mata dia dah baik.. kang lama tak gi nursery, nanti lupa plak, susah kang hantar nangis2.. tadi hantar pun dah nangis..

hmm.. dok sorang2 ni rasa sunyi plak kan.. tak pela, jap lagi aku nak basuh kain, masak nasi.. tido lagi.. hehe.. badan ni rasa sakit2 sangat. may be sebab salah tido kot. malam tadi tak leh tido, asyik terjaga je. dengan dua orang di sebelah ku yang mengigau ntah apa2.. sorang ngigau pegi kedai, sorang lagi tu bangun2 "siyak siyak" ee.. macam2 la korang ni.. ibu juga yang asyik2 tersedar.. 

pernah tak korang tido, pastu kan mengeliat, pastu tiba2 ada urat yang spoil?? haaa.. aku cam tu la.. ada la dalam 2 3 kali kena.. ni mesti urat tegang ni.. motif?? nak gi urut badan. penat!!! haa, okey la.. nanti sambung lagi. sementara matahari masih terang, baikla aku gi basuh kain. bye. wassalam..

p/s: mood dah pergi ke raya haji!!


6 comments:

Ilhamny.com said...

nak mc gak...bestnye...& linda xmasuk opis 2 week..dan keja 2 ari, cuti raya aji blk jb..& mood raya aji pon berbunga2..mood keja xde lansung..

syirakhalid said...

sama dengan la kita kak..ira pun mc hari ni..tak sihat..pastu terus cuti seminggu raya. hehe

ejaMaria said...

sue, klu mengeliat pastu terkejang urat tu ada ciri kurang kalsium... minum susu lebih sket yerrr ;p

angah said...

slamat hr raye hj sue.. blk johor yek.. moga mata cpt2 baik.. jgn sebar virus ke johor lakx he3x

dbalkis said...

ooo..u pun MC jugak ye rupanya..t care

Suliana said...

tq semua kawan2!!!!!

akan ku dengar nasihat2 dari korang sume.. i love u all so much la.. mmuaahh.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails