Tuesday, November 30, 2010

lolipop aqil..

Assalamualaikum..

Hari ni nak story pasal aqil plak. semalam, aku dapat lolipop staff kasi untuk aqil. lolipop beli kat fames ames tu.. besar nye.. heee.. berapa lama plak aqil boleh makan ni.. sampai2 je masa amik dia kat nursery, terus tunjuk "ibu ada ni- sambil tayang2 kat aqil lolipop tu". apa lagi dia, menggelupur la kan tengok gula2.. hehe.. terus suruh buka..

haa.. tengok tu.. dah dapat mula la nak conquer sorang..
aqil ni ada perangai kedekut skit.. huhu. ikut sape la ni.. 

lalalala... ni saye punya.. besar tak.. ibu & ayah nak ngecek pun siap dengan air mata. kena pujuk baik2 dulu.. kami dulu tak pernah makan lolipop ni.. chup chup jek.. hehe. tu yang tengok aqil makan pun, teringin jugak.. hehe.. siap bergadoh2 ngan aqil nak ciket.. :-) pegang la dia sampai tiba di lenggeng..

owwhh.. semalam kami balik kampung hasben kat lenggeng. kejap jek, dalam sejam dah sampai. tengok mak nya semalam dah buka kaki yang bersimen tu. dah 3 bulan bersimen sebab accident masa bulan puasa dulu. dia naik motor bertembung ngan van. kaki nya retak.. alhamdulillah, semalam dah lega dah my MIL kaki dia dah buka. muka pun ceria je.. tapi still tak leh jalan lagi. kena buat fisioterapi dulu. buat senaman yang ringkas2 gitu boleh la..

aqil plak sangat happy semalam tak tahu kenapa.. aktif nye dia. sume kerepek dia makan. sume orang dia salam, nak dekat2.. kalau tak, mood bersepai je (ikut ayat kak alina ni, hehe..). kali ni, happy sangat anak ibu ni.. makan itu makan ini.. pot pet pot pet je mulut dia sampai la balik dalam kul 9.30 tu.. dalam keta pun nak main lagi.. aku ni dah la ala2 nak tido kan. hehe..

at last, nak nenen, dah pengsan dalam keta. sampai umah, letak atas katil, terus zzzzz... lately, aqil dah jarang bangun malam, bangun pagi pun lambat.. kena dokong baru la tahu yang dia nak kena pegi sekolah. silalah menangis ye :-)

aksi ala2 koboi ngan topi kebun apak nye :-)

macam ni ok tak ibu?? hehe.. saje je ibu edit ngan picnik

oke doke.. sampai sini je la coretan akak diari ibu buat masa ni.. hari ni senyap sunyi juga opis.. hehe. sume orang gi kursus, gi audit teknikal, gi site bla bla bla.. tinggal la aku sorang2.. huwaa.. nak makan ngan sape la plak lunch ni.. bye. wassalam

9 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

jangan lupa gosok gigi ek aqil...n ajak la husband date teman makan ari ni

MommyAqil said...

salam kenal..
persamaan kita..kita ade aqil in da house!!hehehe...

Suliana said...

syima,

tak sempat nak gosok gigi dia sebab dari dlm keta dah tido.. abis la gigi dia yg mmg dah habis tu.. hehe..

ajak mr z mkn?? hmm.. akan dilayan ke?? hehe. tak pela, mkn mlm je sama2 :-)

Suliana said...

hai mommyaqil..

yeah, aqil in da house.. tq singgah :-)

ejaMaria said...

abis la gigi rosak ;p

Suliana said...

gigi atas dah habis dah :-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besor nye..bile nak abis tu gamaknye wekkek

ooo..MIL sy pon camtula..tang kaki gak nyakit nye
tapi operate tempurung..dah berbulan2 fisioterapi..alhamdulillah dah dekat setahun ni, dah laju dia berjalan cam biasa..:-)

Suliana said...

rose,

haha.. ada lagi kat umah separuh.. ayah & ibu tolong gigitkan kasi cepat habis :-)

oo.. dah laju dah jln? setahun?? lama tu nak recover balik kan..

sahromnasrudin said...

salam ziarah..terima kasih berkunjung ke blog saya..semoga persahabatan di alam maya ini berkekalan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails