Thursday, November 4, 2010

5 November 2010

assalamualaikum..

5 november ada apa? hepi deepavali.. tak gi raya? hehe.. tak de kawan indian la.. ok, 5 november adalah esok. esok, genap la 2 tahun aku di JKR. aku pun dah terlupa. minggu lepas beria ingatkan kak shim. hari ni plak ditanya oleh teknisyen ku "kak su dah berapa lama kerja kerajaan?" oww.. tiba2, baru teringat.. 2 tahun baru.. kang dah lama2, tak ingat dah.. haha..

alhamdulillah, berpeluang bekerja di sektor kerajaan.. dah 2 tahun dah. tahun ni lebih berisi pengisian waktu kerja ku. tidak seperti tahun lepas yang hanya datang kerja duduk termenung - lalu mencipta blog, jahit manik time nak raya, cuti 30 hari habis, tak de kerja okey.. agak2 nya, ada orang dengar aku ngomel2 tak de kerja, lantas bila cawangan ini  reshuffle, terus aku tersumbat ke unit yang tough juga la kiranya.. redha..

maknanya, aku ada lagi peluang 3 tahun kalau mahu minta tukar. at least kita kena duduk kat satu cawangan selama 5 tahun, baru boleh minta tukar. kalau nak tukar unit plak, at least dah duduk kat unit tu selama 2 tahun, baru boleh minta tukar. tapi, kalau dah tak tahan, pergi la nangis2 depan pengarah minta tukar walau pun tak sampai tahun yang sepatutnya..

tahun depan, rasanya ada reshuffle lagi.. hai, harapnye aku dapat masuk unit qs la.. kasi chance la aku buat keje qs plak.. hehe.. okey la.. doaku semoga diriku ini terus sukses dan beroleh keberkatan dari apa yang aku lakukan. harapnye Allah terus memberkati dan merahmati rezeki yang aku perolehi selama ini.. amin.. kawan2 yang menyambut ulangtahun kedua, selamat maju jaya!!

2 comments:

axelida said...

eh nape sue masuk lambat dari kitorg ek? nway epi keje go.men yg ke-2.. hehehe

Suliana said...

eh, kak ida pun sama batch ngan kitorang ke?? hmm.. dulu kan banyak keje kat private tak settle lagi, pastu plak tak cukup notis sebulan, so tangguh la masuk, 5 hari. lagi pun masa tu mak ayah nak gi haji, baru masuk dah memonteng plak.. gitu la ceritanya ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails