Tuesday, October 26, 2010

patah kakitangan

Assalamualaikum..

sape yang patah kakitangan tu? aku ler.. hehe.. patah kakitangan tu bermaksud tak de orang nak tolong wat keje ni.. pulun lagi sorang2 hari ni.. adoi.. harap dapat siap dengan segera..

semalam, aqil demam.. sian dia.. demam lagi.. dapat relaks dua hari dari kesengsaraan ulser, tetiba demam balik. antibiotik makan habis dah hari tu.. minggu lepas, demam dia kejap je, sakit mulut yang lebih.. semalam, demam datang balik.. panas 39.. terus kasi ubat bontot. mula2 dia batuk.. pastu dah demam.. sian anak ibu kan.. berapa banyak demam dah..

hari ni, terpaksa juga hantar aqil ke nursery.. sori sayang, ibu tak  leh cuti, minggu ni minggu kritikal ibu.. cikgu2 sekolah aqil baik2 kan.. banyak pesanan ibu kasi kat cikgu tadi, sms pun ye juga.. ibu harap aqil baik2 aje.. ayah dah kasi ubat kan pagi tadi.. patutla cikgu dia kata semalam merengek jek, makan pun tak nak, kena paksa dengan ummi baru nak makan. rupanye nak demam.. huhu..

semalam juga, tak jadi keluar beli barang dapur. sebab aqil tak sihat. takkan nak bawa berjalan, pastu dengan hujan nya lagi.. baru ingat nak cari beskal aqil.. tak pe la, tunggu la aqil sihat dulu yek.. sekarang kan, perkembangan aqil kan, dah banyak words yang dia tahu nak cakap.. dah kurang pelat sikit..  agaknya aqil demam nak pandai cakap kot eh?? lepas ni, penat la ibu & ayah nak berlawan cakap ngan aqil kan?? hehe..

ok, ibu nak sambung buat keje balik.. semalam kan hasil susu aku adalah 6oz saje sepanjang hari ngepam.. sila la imagine. hari tu, punya la banyak, semalam agak terkejut dapat sikit. may be sebab aqil dah nyusu balik, tu yang menurun tu. terpaksa amik balik susu beku ibu itu.. tak pela, untuk aqil juga kan. so, ada balance 5 botol lagi.. ok daaa.. wassalam..

8 comments:

sisanizu said...

siannnya demam pulak aqil...acik doakan aqil cepat sembuh okey

Suliana said...

maceh acik :-)

Kaseh NazLieza said...

aqil...cepat sembuh ea..cian mama..

Nur Hasyimah Mahasan said...

demam plak..ciannyer dier..nk besar kot..cepat baik ek

Suliana said...

lieza,

wakil aqil: maceh auntie :-)

Suliana said...

syima,

agaknye la, nak pandai cakap kot.. hope tak lama dia demam..

kak ina kl said...

semuga anak cepat sembuh..selain kecian dgn anak..kecian gak dgn mak dan ayah sbb kena gi kerja tapi fikiran ashik ingatkan anak yang tak sehat.

Suliana said...

kak ina,
terima kasih sudi singgah.. terharu jap. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails