Tuesday, October 5, 2010

nikmat yang ditarik balik

Assalamualaikum..

hari ni hidung tersumbat lagi.. ish.. memang terasa nak makan pun tak selera. tapi lapar, tapi tak dapat rasa kesedapan makanan tu. tu la, nikmat deria rasa yang telah ditarik sementara.. huhu..

korang tengah buat apa tu?? bosan la.. keje banyak tapi macam membosankan.. asyik2 keje yang sama jek.. bosannya..

tiba2, ada soalan cepu emas. "kak su suka masak ke kemas rumah?" soalan ni dulu aku dah tahu jawapannya. tapi, sekarang ni, macam 50-50 jek.. dua2 aku buat bila ada mood.. hehe. dulu kan, aku jenis pantang tengok rumah bersepah mesti aku nak berkemas. orang tido pun, pantang tengok bantal tu lepa skit, tiba2 dah tak de nak buat baring2.. haha.. dulu ayah aku tengah baca paper, letak kejap jek, tiba2 dah tak de.. mau kena bising ngan ayah aku..

sekarang, sebab aku telah di cool down kan oleh en huby, jadi aku tak de la jam tu juga nak kemas rumah, basuh pinggan kan etc2 kecuali ada orang nak datang, mesti macam ribut kemas rumah.. aku juga buat pejam mata je kalau umah tu sepah2.. sepah di sini bermaksud bantal2 berterabur, tilam depan tv bla2. hehe.. macam kucing beranak pun ada..

tapi, jangan ingat aku tak kemas rumah tau. kemas.. bila hujung minggu je, rajin la kami 3 beranak buat keje masing2.. hehe.. 3 beranak okey.. yang tak tahan, bila si kecik tu, aku lipat kain, dia sibuk memunggah balik. anak2 korang mesti perangai macam tu kan. apasal ek? dengki ke apa.. hehe.. anak2..

okey la.. tu je. actually aku pun tak tahu nak bebel apa dah... kering idea nih.. please, datang la idea2 blog yang canggih manggih skit. korang kasi la idea skit nak tulis pasal apa ek?? nak tulis pasal BF, macam dah nak pencen dah aku ni.. haha.. nak tulis pasal keroje, macam malas jek. nak tulis pasal aqil?? okey, later aku cite eh.. tapi kena cari gambar yang cun melecun baru serunut cerita kan..

ok la.. daa.. sori ter merapu kali ni.. daa..

4 comments:

ARNA said...

Aqil tlg punggah baju sebab nk bg ibu dia kurus lg buat kerja banyak2 hehehe

Ilhamny.com said...

aah..kebelakangan nih..sue makin jarang berblogging....

Suliana said...

nana,
habis la.. tinggal tulang & kulit je ibu ni.. hehe

linda,
satu entry je sehari. :-) tak de idea dah lepas2 raya nih.. hehe.. nanti la, akan diaktifkan balik dengan cerita2 yang sensasi. chewah..

eyriqazz said...

get well soon soon..

P/s ;dah sembuh nanti,jgn lupa join "my raya moments contest" ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails