Wednesday, October 6, 2010

nephew baru lagi!!

Assalamualaikum..

Jeng jeng jeng.. introducing another nephew in my family!!! boy again.. alhamdulillah. ni anak adik lelaki ku yang no. 3, si faiz tu.. wife dia selamat melahirkan anak secara operation @ ceaser pada 5/10/ 2010 di hospital kuantan. patutnya due 8/10. jalan lambat buka, so end up kenalah operate.. baby sihat 2.4 kg je.. kecik je budak ni. namanya may be la kan Muhammad Darwish Firas rasanya.. hehe. 

Tak nampak kan muka dia, kecik no.. ni adik aku le hantar mms. tak puas tengok. rasanya macam muka ayah dia jek.. tapi kan, baby ni ada tanda lahir kat kepala dia belah kiri. tahi lalat warna hitam tebal, doktor kata tanda lahir. 1/4 daripada kepala dia tu hitam, besar tapak tangan baby. kalau dia tumbuh rambut, tak nampak le tanda tu, tapi kalau rambut tak tumbuh kat situ, camana yek.. botak sebelah la budak ni.. mak dia dah risau2 dah masa aku call tadi..

baby kan kulit dia mengembang, so harap2 kulit dia tu akan tertarik bila dia membesar nanti. ni baby darwish ni pun nasib baik tanda kat dalam rambut, kalau kat muka?? hmm.. tak pela kan, janji baby sihat, cukup sihat, alhamdulillah.. just enjoy the moment membesarkan anak..

dah 4 dah cucu atok shukor ni..  sume laki plak tu.. habis la sume toys adalah car, ball, ultramen, robot2.. no pink colour, toys masak2 & barbie doll ye.. haha..

bila ye kita akan ketemu darwish :-) nanti mak teh pos hadiah ke kuantan yek..

***********************************
update lepas dapat mms ayah :-)


 tahi lalat kat telinga.. yang ni kecik je, yang besar tak de gambar :-)

 dengan tok ma.. berdesup ke kuantan nak tengok cucu..

hai!! saya darwish. dah buka mata.. hehe.
ayah kata mata bulat macam faiz masa kecik2..


8 comments:

Me_Lina said...

uwaaa atok kluang kumpul cucu boboy ek.... kalu we all... atok kluang kumpul powerpuff gurl memanjang....

hehehehhehe congrats....!

Intan Inn said...

wahh tahniahlah dapat anak sedara baru..mesti cute sgt kan...sukalah tgk baby..hehehhee

Kaseh NazLieza said...

sukanya dpt baby baru...eheheh..tahniah2..

Suliana said...

tq sume!!

Arna said...

Pergh... muka baby ni lelaki yang machola

Anonymous said...

yang tahi lalat kat kepala tu tadi dah check...xtebal pun...just kulit kepala dia je yang warna camtu...mengikut daripada pemerhatian dr.faeiz..kat bahagian tu akan tumbuh rambut...sebabnya kat bahagian tu memang ada rambut...huhuu...Amin

Suliana said...

faiz ke ni yang baca blog kak teh?? haha.. tak leh kutuk lebih2 ni.. hehe.. yelah, semoga selamat semuanya, tak de apa2 la tu.. amin..

Mama Farra dan Faris said...

congrats..

rasa mcm ada iras anak sue tu la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails