Wednesday, October 27, 2010

kenderaan baru

Assalamualaikum..

Hari ni aku sampai awal ke opis :-) ni sume sebab mama & ayah ada kat umah, dikejutkan oleh ayah nak cari tuala pukul 6.. huhu.. kalau ikutkan aku, tak bangun lagi time tu.. dah bangun tu, borak2 ngan mama jap, then mandi sembahyang sume, baru gerakkan aqil.. aqil, demam lagi.. hari ni dah masuk hari kedua. cepat sembuh ye sayang.. alhamdulillah, nak kasi makan ubat pun senang je sekarang ni. kalau dulu, satu rumah dengar dia menangis nak makan ubat..

aqil dah dapat beskal yang diidam2 kan.. aqil idamkan beskal cam ni ke?? hehe.. weeii.. rambang mata kami yang menengok nye.. semalam, lepas balik kerja, semangat yang berkobar2 nak pegi beli beskal dan barang dapur. tapi make sure sampai umah 6.30 sebab nak tengok CHINTA. hehe.. alhamdulillah, sepantas kilat membelek, memang rambang mata. nasib baik dapat dikawal & ditenangkan hati beli beskal ikut bajet saje:-)

ingatkan nak suprisekan dia, balik2 mood dia ke laut, orang tgh demam kan.. tak nak pun beskal tu :-( pastu, dah lama2 ok plak.. suka nak main. habis kaki ibu kena lenyek.. kalau beskal orang tu, cepat je dia berebut ngan orang tau.. beskal sendiri buat dek jek.. huhu


tara... basikal ini jek.. hanya RM59.90. yang oren tu, hon dia..

wah.. sukanya dia.. tapi tak pandai kayuh lagi, mengundur jek..

tak pakaikan baju, demam tak baik lagi :-)

haa.. tu la kisahnya kenderaan baru bagi aqil.. dapat juga akhirnya.. kat mana beli?? aku beli kat manjaku ampang waterfornt. dekat ngan umah.. dulu, masa pregnant, selalu beli kat sini tapi kat wangsa maju la. siap jadi member for marternity mother. lepas bersalin, hilang lah keahlian tu. dapat diskaun special untuk member.


semalam pegi, memang gile balik tengok barang2 anak.. pampers murah.. susu pun murah.. aku beli pet2 saiz L 68 keping RM 32.90. pastu kat kaunter, dapat free sebungkus yang mengandungi 12 keping lagi.. haish.. untung betul, kedai lain ada tak camni?.. kalau sape2 yang umah dekat area sini, pegi la menjamu mata, promosi sampai 7/11 kalau tak silap.. basikal dia memang rambang mata, motor ada, keta ada, basikal ada penolak pun ada.. hehe..

untuk aqil, aku beli yang biasa2 jek, nanti dia besar nak beli beskal yang besi tu plak kan.. beskal besi pun ada kat sini.. hehe.. dalam RM100 lebih.. tu tunggu aqil besar skit la.. hehe.. ok, dah tu jek.. wassalam :-)



14 comments:

ejaMaria said...

beskal kaler pink... mmg la Aqil bad mood... alah omak nih... ;p

ARNA said...

Dah dapat basikal, cepatla sembuh demam nanti hehehe. Kak su nyer rumah dihiaskan dengan segala mainan. Nanti mesti umah saya jadi camtu gak kan huhu

Suliana said...

haha.. x perasan pun kaler tu, main amik jek.. hehe

Kaseh NazLieza said...

sama la...husna pon baw dpt kete baru..tp mama xsempat2 nk wat entry lg..ehehehe

littlehumblelynn said...

sue

tggl ampang gak ke?kat mana?dekat ler kita..kita kat area ampang point tuh..
kita pun rajin giler g manjaku tuh..cari macam2..paling latest beli safety gates..smlm g makan kat bangkok station..

Suliana said...

nana,

rumah bersepah dgn barang2 dia jek. klu kemas, dia main lagi.. hehe.. nnti nanan puns ama, ni mainan aqil tak de la byk sangat. hehe

lieza, jgn lupa nnti wat entry tu eh :-)

kak lynn,

saya duk area kat hospital ampang :-)lalu jln dalam, dekat sgt dgn carefour & manajaku ni. hehe. bangkok station tu kat ne? apa yg best?

Nur Hasyimah Mahasan said...

seronok dpt beskal baru..cepat la baik demam tu

Nozie Yusof said...

kat setiawan ade gak manjaku nie..aritue g sopeng pempes pet2 tak dapek pon yg 12 keping tue. yg ade cume L68 + 4. itu je..tak boleh jadik nie

Suliana said...

syima,
harap2 mcam tu la. tapi hari ni demam lagi ..

nozie,

oww ada jugak eh? ikut nasib le. smlm tak terfikir pun akan dpt yg 12 kpg tu.. untung nye (kasi jeles skit) hehe..

Ilhamny.com said...

aqil, xpakai bju, nmpk berisi, buncit perutnya..tomell..:)
kat mana manjaku tu...???

Suliana said...

linda,

kurus tu sebenarnye :-) su beli ni kat manjaku ampang waterfront, jalan terus dari ampang point. kalau kat wangsa maju, dia kat kedai yg dekat ngan restrn amy search tu. belakang carefour.

Mama Farra dan Faris said...

syomelnya beskal aqil..

Eyriqazz said...

azwa pun suka shopping kat manjaku....sbb byk pilihn...then, semua benda ada...senang, beli skaligus....
tp, nampak kat ampang ni lg besarlh dr kat wangsa maju blkg c4 tu..azwa frust sgt coz x tahu tentng kad ahli tu...sbb masa ngandung x familiar lg dgn kedai ni... alisya dah lahir baru tau... x per lah....nanti register utk 2nd baby ;)

azwa beli jer trus su basikal yg besi tu su...wlpn alisya x sampai kaki lg...hihihii.coz die dah biasa dgn yg tu kat rmh ngasuh...lgpn, bila pk balik dgn iman...kalo beli yg besi terus, jimat skit wlpn mahal...coz, alisya leh pakai lama(until leh buang tayar yg kecil tu)...n x yah beli byk...

lily lotus said...

tak kisah basikal camne pun tu. yg penting dia dapat basikal..hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails