Thursday, October 21, 2010

hasil nya..

Assalamualaikum..

taraa.. hasil pagi ini.. boleh senyum sampai ke telinga.. kenapa yek jadi macam ni.. sebab utamanya, budak kecik tu jarang menyusu, lidah dia sakit lagi.. tapi dia dah mula berani2 kan diri nak menenen, cuma suction tak sekuat hari2 sihatnya.. so, dari petang semalam, sampai pagi ni, kurang menyusu, jadi, ibu nya pam la di opis. belum time lagi, awal pagi kul 9 dah pam. selalu nya kul 10 atau 11 baru pam.. dah memberat.. hehe..

Aku pun dah standby 5 botol kosong bawa ke opis hari ini.. hope kelima2 botol tu penuh berisi la yek.. penuh tak penuh tu tak pasti la plak.. stand by aje, mana tahu ada lebihan rezeki aqil kan..


dah 3 malam aku tido tak lena.. su kan, mana boleh tido tak lena.. i ni kan ala2 baby gitu, tido kena 10-12 jam .. haha.. kuat tido, bangun plak adalah orang paling last sebelum aqil :-) tido tak lena sebab setiap malam kena sepak2 ngan aqil.. apa yang tak kena pun tak tahu la budak kecik tu.. nak nenen tak dapat, mulut sakit, so tak puas hati, ibu yang kena sepak tiap2 malam.. anak2.. kecik2 tak pe la perangai macam ni.. kalau dah besar, jangan wat cam ni ye..

semalam dia bangun kul 3 ke 4 pagi ntah. tunjuk pintu nak air.. terpaksa la aku terpisat2 bangun pegi bawah, nak kasi air. dah kasi air, tunjuk plak kuih siput. ada hati nak makan kuih siput yang keras tu, tak padan ngan sakit mulut.. tidak tidak.. tak koser ibu nak layan main2 kuih siput tengah2 malam buta tu qil..

okey, tu je perkembangan aqil.. macam dah semakin elok dari sakit nye. terima kasih atas doa & nasihat2 korang2 sume.. tq.. wassalam

p/s: alfatihah buat eyriqazz sekeluarga yang kehilangan ayahnda tercinta petang semalam..

13 comments:

sisanizu said...

wow.bila susu sendiri dh sikit dua tiga hari ni..terasa jeles plak tgk botol penuh ni..

littlehumblelynn said...

sue

bravo...!!banyaknya EBM dia..jeles.. :)

SiNoMoSa said...

Ngah,

B strong to b a gud mom ahaks..
Aqil jgn sepak2 ibu mlm2..sepak ayah tuh hehe

Suliana said...

sarah,
biasa la susu ni kadang naik turun kan.. ada rezeki lebih, alhmdlh :-)

Suliana said...

kak lin,

alhmdlh, time ok, mcm ni la hasil nya.. hehe..

Suliana said...

kak shim,

sepak le ayah camana pun, ala2 jakuzi gitu, lagi lena.. hehe

kmieja said...

yeahhh rezki aqil......happy 21 bulan kat aqil juga :)
kejap jerk dah nak birthday 2 thn beberapa bulan lagi.

Mama Farra dan Faris said...

salam...

waaa..banyak tu susu..!!!

ejaMaria said...

ubat sakit mulut tu senang je Su... bagi dia aiskrim... tak pun slurpee 7E... tapi jgn la banyak sangat... karang selsema pulak... ini doktor yg ajar akak tau... bukan memandai... bila dia makan benda sejuk dgn banyak minum air... mulut dia cepat baik la ;p selamat mencube...

Suliana said...

kak y,
rezeki hari ini :-)

Suliana said...

kak maria,

dah try eskrem, tapi dia mcm takut nk mkn.. kasi minum air sejuk, dia okey.. :-)

shazafaris said...

salam, akak..byknye susu..pe akak mkn nk bykkan susu eh? so far fiza sll gk minum susu, milo n horlicks..kdg2 terbabas gk minum ais..org ckp ais tak elok tuk ibu menyusu kan? satu lg nk tnye, aqil makin besar makin byk menyusu tak? fiza kt ofis pam 2 botol je, pam time lunch je...coz time lain2 xsmpt..blk opis br pam blk..stok dlm peti dlm belas2 jer..msti stok kak sue byk kan? :)

Suliana said...

fiza,

skrg ni dah kurang dah :-) tapi alhmdlh dah capai hajat.. akak minum air suam pagi2. klu syur mmg cari syur yg bykkan susu. yg berdaun2 hijau dan lobak putih tu. skrg akak pun kdg minum ais juga, tapi akak bukan hantu ais.. hehe..skrg stok pun sama je, belas juga. sbb dah habis time induksi, nak cover balik mmg tak dapat. aqil dah kurang nysu botol, dia lbh suka tgu akak balik nak ngedeng.. fiza kena pam at least 2 kali sehari kat opis.. ikutkan thums of rule, selang 3-4 jam kena pam. kalau tak susu nanti drop, sebab demand kurang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails