Tuesday, October 19, 2010

carta ABC & 123

Assalamualaikum..

Minggu lepas, mencari2 hadiah cik abe di SOGO.. hmm. tengah sale barang baby rupanye.. tapi, duit tak mencukupi untuk shopping lebih2 okey, beli yang perlu aje.. nangis jap.. T_T..

dah survey2 & jalan2, terjumpa la plak carta abc & 123.. hajat memang dah lama nak beli, tapi rasanya macam kecik lagi je aqil nak kenal ni semua.. so, beli la 2 keping.. at least, aqil boleh kenal something la kan.. ke dah terlambat untuk aqil?? korang beli benda2 berupa akademi ni time bila eh?? hehe..

sume mainan dalam carta ni sume dia nak..

belajar rajin2 tau..

balik umah, mula2 dia tak heran. pastu dia seronok plak.. yang paling dikenali ialah ball!! B for ball.. yang lain, dia nampak T for tri-cycle..  dia asyik menyebut nak 'ikal' jek.. huhu.. nanti la ibu beli.. tak jumpa kedai beskal yang best & berpatutan. nak beli kat tesco macam cepat patah jek.. kalau beli kat pasaraya macam tak de pilihan sangat..

yang carta 123 tu pun dia tak heran sangat.. hehe.. tak pela, slow2.. nanti ibu dah dapat tempat yang sesuai, ibu tepek kat dinding atau belakang pintu ye aqil.. setakat ni masih bergulung2 lagi atas lantai.. hehe.. nanti aqil baca tau. jangan kacau ibu solat atau lipat kain ye..

ok daa...

wassalam

6 comments:

ejaMaria said...

rajin nye Aqil study... ;p

Ilhamny.com said...

B for ball & T for trycircle..tu pun satu permulaan perbelajaran yg baik..rasanya dah leh stat, kalau dia nak barang apa2, tanya 'aqil nak brp..???satu ke dua (sambil tunjuk jari)'..permulaan matematik tu.. (tetiba terasa mcm cikgu plak, prasan)...hehehe

eyriqazz said...

wah2,dah start belajar abc....makin comel aqil skangni..

Suliana said...

KAK MARIA,

tgk mood juga tuh.. baru2 dapat, rajin le.. hehe

Suliana said...

linda,

bagus nye.. mesti ajar ilham & tihah cam tu kan.. blh praktis ni ngan aqil :-) tq

Suliana said...

uncle eyriqazz,

mekacih uncle.. aqil ikut muka ibu yg comel tu.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails