Wednesday, September 1, 2010

tukar duit raya

Assalamualaikum..

korang dah tukar duit raya ke? saya baru je tukar tadi!! pening2 pikir nak pegi mana nak tukar duit. yela, bawa duit banyak2 kan. risau juga ada mata yang memandang.. harap2 semuanya selamat.. CIMB Raja Laut dah habis time2 cam ni. tapi tak tahu la habis forever ke apa.. pas tu, siap ada time pukul berapa2 je boleh tukar.. last2, ternampak Hong Leong bank kat depan opis ni, mujur ada duit raya untuk ditukar.. tak ramai pun orang kat situ, may be bank kecik je kan.. tapi dapat RM 5 tak baru.. yang lain sume baru duit baru..

dapat juga sampul duit raya 2 bungkus.. cantik juga. actually saya dah banyak sampul duit raya. masa shopping di Jusco, shopping more than rm 50 leh dapat sampul duit raya free.. so, saya dah dapat 7 bungkus sampul raya. Plus pagi tadi jiran saya bagi satu bundle sampul duit raya.. banyak betul.. kan best kalau duit raya ada sekali.. haha.. tahun ni adalah tahun ke dua aqil beraya.. seronoknya dapat duit raya banyak2.. ibu tumpang gembira!! haha.. ketawa ada makna tu.. hehe.. tak dela.. korang jangan fikir bukan2.. ni ibu yang amanah ni.. hehe..

okey.. jap lagi nak mengukur SOGO lagi. teman cik nana kita menengok sesuatu di sana. saya harap tak terbeli sesuatu lagi. cukup2 la untuk raya kali  ini. tapi, wah, ada tapi lagi.. tudung raya saya je belum cari lagi ni.. jumaat ni la baru nak ukur jalan TAR plak. mesti ramai gile kan orang.. hati2 bawa beg, takut diseluk atau diragut. nauzubillah.. bye. wassalam..


10 comments:

Nozie Yusof said...

kalau sy de kat KL nie, konpem2 la sy pon terjebak same bab2 mengukur SOGO & jln TAR. kalu ade gang mmg lagi laju la membeli.

kat sini mmg takde la gitu2..ade pro & cons jugak. antara seronok ngan save duit, mane nak?

hee

Sharinginfoz said...

nasib baik dah tukar awal2 kalau tak...

Performance Bulan Ogos

Suliana said...

nozie,
haah.. tu yg tak syok tu. nak tak nak kena pagi jugak.. haha..
tak pe, duk state leh simpan duit.. hehe

Suliana said...

mr sharing,

kalau tak, jimat duit.. hehe

axelida said...

k.ida lom tukar lg... tak de mood r nak tukar... thn ni raye kat melake.. biar husband je tukarkan.. hehehe.... ehem kalau rasa byk sampul duit tu.. pas² r.. hehe

Suliana said...

kak ida,
tak de mood apa, saguhati kan dah dapat.. hehehe... ehem, ramai dah minta ni, nanti balik kita audit eh.. hehe

angah said...

ye r.. su & ida dpt rm1k tu.. laki bini dpt duit raye la katekan :) syiokkss syioksss.. raye mane thn ni su?? ke blk dua2?

Suliana said...

kak is, yela tu.. hehe.. balik lenggeng dulu pastu raya ke 2/ 3 baru lik johor seminggu :-)

fazli said...

duit raya 50 erk tahon nieeeee......xpnh bg ali duet bnyak

Suliana said...

ali, yela tu tak pernah dapat.. sia2 kasi byk ckp tak dapat ek.. huhu.. ok, leh kasi byk tahun ni last kan ali sekolah.. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails