Thursday, September 16, 2010

syawal kali ini...

Assalamualaikum..

Bertemu kembali.. sangat tak aktif mengupdate blog cuti2 nih.. iklan pun tak nak masuk dah ke sini. huhu.. tak pe la, janji happy beraya di sini! kat mana tu?? kat kluang la, mana lagii.. aku ni duk terperap je kat rumah. nak raya ngan kawan2 kat kluang, sume ada komitmen masing2... bila mastermind tak de, maka terperap la kat rumah ni.. macam tak raya jek.. baju raya aqil pun ada lagi yang belum pakai.. tunggu tok ma bawa kami berjalan, baru macam ada paksaan nak gi beraya.. hehe..

dah ramai ke yang balik ke halaman mencari rezeki?? aku lum lagi, cuti sampai isnin tapi may be balik kl hari ahad.. harap2 tak jem la yek ahad nanti.. apa la jadi ngan umah kat sana yek?? harap2 ok semuanya.. dah kemas cantik2, tinggal kosong rumah tu.. kat rumah kluang ni, even tak sekecoh bila ada orang datang, kecoh nya tetap ada.. yelah, dengan ada nya dua orang kanak2 riang ditambah dengan baby kecik dan ibu berpantang, maka aku menjadi seperti orang yang tak siap.. huhu...

mama dah keje hari isnin hari tu. so, jadi la aku tukang masak kat umah ni.. kena juga masak even anak aku ni kadang2 buat perangai.. kan ada ibu berpantang kat rumah ni.. lambat atau cepat, tetap kena masak, semua terpulang pada karenah aqil.. nasib baik ada aiman yang kadang2 membantu juga. even dia tak sebulu ngan aqil dengan tag line "aku kan abang", tapi dia juga la tempat aqil melekakan diri untuk bermain2.. hmm.. aqil nak kawan rupanya..

sekarang ni, cara aqil cakap pun dah lain.. dia panggil aiman , AIMAN.. so, semua perkataan depan dah jadi ai.. aiman, aiball, aifan.. aqil juga dah terpengaruh dengan tengok ultramen kat youtube.. huhu.. dia sebut kokomen.. hehe.. pandai la budak2 zaman sekarang.. dah pandai tengok komputer tau.. time ramai2 ni, umah ni pun dah jadi macam cyber cafe dah.. masing2 mengadap laptop.. ada 3 laptop kat umah ni, semua berfungsi.. huhu..

 budak 2 orang ni  penyeri umah atok..

 suka sangat makan kerepek pisang..

 lebarnya senyum anak ibu ni.. tunjuk gigi rosak tu ke.. hehe..

baby affan yang dah sebulan esok..

okey la.. nanti update lagi ye, ngantuk dah.. daa.. wassalam..

3 comments:

suhaida shukor said...

EE!! seronoknya tengok muka budak-budak ni!! Miss them! haha. da terpengaruh kokomen si Aiman tu, mesti asyik request atomen je kan si aiman tu, mana tak terpengaruh si Aqil tu.. hope da jadi bestfriend, tak yah aiman guna tag line 'aku kan abang" dia tu lagi... huhuhuhu.. ciom kan diorang! uh! I MISS THEM!! ='(

Kyuubi_85 said...

ala comelnya :)

axelida said...

nice pix!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails