Tuesday, September 21, 2010

suwa suwei..

Assalamualaikum..

Aku dah masuk keje hari ni.. lepas subuh tadi aku berdoa semoga hari ini dipermudahkan urusan hidupku. tapi, kita insan biasa saje. kadang2 doa dimakbulkan, kadang2 tidak.. mungkin ada hikmah di sebalik itu..

yang penting, hari pertama bekerja selepas naik cuti adalah hari yang angin bagi aku.. ggrrrr!! angin dari pagi tadi sampai sekarang.. satu, kes aqil tak nak masuk nursery sampai main kejar2 ngan aku depan pintu nursery tu, tarik2 tudung aku, meraung2.. tensen ni. nasib baik tak lambat punch. 7.41 okey :-) ada senyum di situ.

kedua, masuk opis, pc aku ntah dari bila bernyala tak tutup2.. ntah2 seminggu lebih tak?? wallahua'lam. tapi ni tak angin sangat la, bukan pc aku pun kalau rosak nanti2 kan tapi kalau dah meng 'hang' kan diri time aku nak wat keje, ni lagi fed up.. printer ni pun satu tak faham bahasa.. memanjang error.. eeii.. time keje banyak ni kau nak buat hal plak. majuk ke dah lama tak guna.. hehe..

ketiga, kenapa ganggu aku dengan kerja kau plak. eeii.. cari la sendiri okey. kita dah tak sehaluan lagi. masih sibuk2 nak kacau aku..eeii.. berasap2 ni.. kerana kau la printer ni asyik bengong jek. ko kan ada printer sendiri. sibuk2 plak suh aku print benda yang banyak gile ni. dah la aku sorang je, tak de pembantu hari ni.. tensen2.. sabar banyak2..

okey. tu jela. nak cakap hari yang suwa suwei.. hidupku kembali seperti biasa dah. kalau cuti2 tu rasa aman tenteram jek peluk2 ngan aqil.. kadang2 pikir, bestnye kalau duk relaks2.. hush.. sape nak kasi duit tiap2 bulan dengan berelaks sakan macam tu kan..

okey. to be continue.. banyak lagi cerita gembira waktu raya yang aku nak share ngan korang2 sume.. nanti2 kan entry terbaru saya okeh.. bye.. smile ........................


4 comments:

littlehumblelynn said...

mmglah vulnerable kalo start naik keja balik nih..bab anak meraung kat taska..sama ler kita@!

Kaseh NazLieza said...

nasib baik xcuti lama..klu x mesti lalui perasaan mcm ni jg...ahahaha

Suliana said...

lynn,
same jugak?? haru sungguh.. hehe

lieza,
eleh, klu dapat cuti lama mesti nak juga tu.. hehe

Mama Farra dan Faris said...

he..he budak2 dah sedap dok becuti..

meraung la anta kat nursery...

anak akak pun monday blues..

buat hal itu ini..hangin...!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails