Sunday, September 5, 2010

kehangatan dirasai..

Assalamualaikum..

Salam pagi Ahad kawan2.. pagi2 dah update blog. semalam macam ni lah juga, tapi sekerat jalan je, aqil dah bangun nangis2 terpaksa la stop and tutup terus tenet, tido dengan dia balik.. hehe.. mood raya dah nak sampai ni.. dah habis shopping lum?? aku tinggal tudung je lagi ni tak cari lagi.. huhu.. harap2 sempat la nak mencari isnin or selasa ni. nak cari weken?? hmm.. aku rasa tak yah pegi la.. mesti orang selautan kat jalan TAR tu.. kalau hari bekerja may be kurang skit kot..

best nye!! best nye nak raya kan... tak sabar nak balik kampung jumpa family sume.. ok, mesti korang tertanya2 aku raya balik mana kan? (perasan la ada org tanya) ok, tahun ni sepatutnya giliran aku balik johor dulu.. sejak kawin, seingat aku la, tak pernah lagi 1st raya kitorang kat sana. tahun pertama raya pertama umah mertua, tahun kedua raya ngan family aku kat ganu, tahun ketiga raya mertua, tahun keempat (tahun ni) raya rumah mertua lagi.. kenapa jadi macam ni?? hehe.. actually semua keputusan terpulang pada aku la. sebab tahun ni kampung aku kan.. alhamdulillah, ditemukan jodoh dengan pasangan yang sekali jalan ke selatan. so, tak de la berebut nak balik mana tahun ni, sebab dua2 balik kg juga, cuma lambat ngan cepat je. macam mama aku dulu, ikut giliran tahun. tahun ni johor tahun depan ganu.. hehe..

ok, kali ni, aku decide tak pe la, tahun ni raya lenggeng dulu, nanti balik johor dalam raya kedua terus aku cuti lama2 kat kluang, seminggu. tu je la alasan aku.. balik kluang pun sekali sekala, apa salahnya aku cuti panjang kali ni di hari raya.. aku rasa mama aku ok kot.. ok ke ma?? hehe.. dah tanya dia tak kisah kot.. lagi pun, kalau beraya kat lenggeng, raya awal2 tu meriah juga. pastu raya ke tiga dah stop dah.. macam tak beraya jek.. kalau aku balik kluang, raya ketiga dan seterusnya meriah lagi.. hehe.. johor kan raya sampai sebulan.. betul tak orang johor?? hehe..

excited nya nak balik kampung ni.. syukur la aku rasa sume keje aku dah submit. tinggal yang skit2 tu je belum buat lagi.. mana ada mood nak wat keje dah.. sume orang pakat gi tukar duit la, gi sogo la, gi jalan tar la, aku je duk ngadap komputer lagi.. arrghhh.. tensen tul. hope minggu depan, bos aku tak cari2 aku lagi. boleh ke?? hehe.. aku ni penakut skit kalau nak ngular2 ni.. sekali kena tangkap, camana tuh.. pucat2 muka baru tahu..

aku cuti dari 8-20 hb. hoyeahh!! masuk keje selasa. tapi cik abe aku masuk keje senin.. terpaksa la wei merentas jem hari ahad tu nak balik kl.. hope ramai orang dah balik awal.. leh la kami bawa kereta dengan tenang nanti.. dah ramai yang cuti ke isnin ni?? wah, awal gile kan.. tak pe.. cuti la sementara korang leh cuti ni.. bawa keta baik2 tau. hati2 di jalan raya.. aku pun cakap ngan diri sendiri ni.. aku doakan semoga korang selamat sampai ke destinasi masing2.. amiin...

ok.. da... wassalam

p/s : happy 1st birthday to baby qiestina, 5th sept.

5 comments:

Anonymous said...

wa dah start cuti semalam lagi....sampai 19hb....20hb ngajar balik...heheheee JGN MARAH!!!1.....
anyway, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN
SELAMAT PULANG BERAYA KE KAMPUNG....
HATI2 DI JALAN RAYA N SEMOGA SELAMAT SAMPAI KE DESTINASI.....
tahun ni wa raya kat kelantn dulu 1st day...raya ke-2 kat rmh iman
mcm tu lah tiap2 thn...gilir2....adil n saksama....mak n mama wa pun stuju n fhm......
harap lps raya leh jumpe...rindu sgt kat su...geram nak jumpe AQIL

syirakhalid said...

selamat berhari raya kak su.
ira dah selamat sampai kg semalam. hihi

Suliana said...

wa,

nanti raya datang la umah, leh jumpakan budak duarang ni hehe.. su pun sama minta maaf zahir & batin...

Suliana said...

ira,
alhamdulillah dah selamat sampai.. selamat hari raya, maaf zahir batin yek.. mkn tu jgn byk2, kang balik sini tengok lagi tembam .. haha.. jgn mare..

ARUL*ASYIKIN said...

betul!!!
johor raya memang sebulan..
tapi ekin balik johor masa raya ke 3 ngn ke 4 jer..
tak kesah lah..
yang penting balik johor..
best3!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails