Sunday, August 1, 2010

weken update

Assalamualaikum..

Selamat pagi ahad.. dah masuk bulan Ogos dah.. Hari jumaat malam, rumah ku dikunjungi tetamu.. tetamu biasa la, my family dari johor & adik dgn kawan2 dia. prepare untuk ke konvo minggu depan.. hari ni, dah senyap sunyi dah, mama& ayah dah balik kul 10 tadi.. minggu depan diorang datang lagi untuk ke UM tu.. me, amik cuti on that friday.. me juga akan ditinggalkan oleh sang suami ke BTN, 5 hari 3 malam.. gonna miss u...(dalam hati, yeay!!) haha, bagus juga sekali sekala berjauhan ni, tak de la aku nak berperang je .. hehe..orang kata sayang anak tangan2 kan, sayang isteri tinggal2kan..tak de la.. susah juga kalau sorang2 nak handle budak kecik ni.. tapi tak pe, ada orang minggu depan, boleh la tengok2 kan aqil ni.. 

budak ni pun dah semakin lasak skrg ni.. kutip2 benda atas lantai, masuk mulut.. lambatkan aqil ni mengutip benda:-) tapi, siap la dia kena babap tangan dia.. jilat2 dinding la.. aishh.. pening kepala aku perangai budak kecik sorang ni.. pandai pulak buat muka kerut2 tu.. huhu.. comel je anak ibu ni..hehe (puji anak sendiri)

okey, weken ni baju sume dah settle basuh, lipat tinggal lagi skit jek.. kena lipat kain ni, kalau tak menggunung tinggi.. kemas rumah pun sikit2 je la.. semalam ayah & atok aqil dah mengerjakan kolam ikan kat depan umah tu.. kat luar, kira dah settle sikit la.. sebelum puasa ni la nak kemas2 rumah, korek sana sini, nanti dah puasa, tak de kudrat nak buat..letih.. takpe2, next week ada lagi boleh buat.. tapi next week diorang nak ajak shopping baju raya plak.. hmm.. aku ikut je la, tengok je (sedih tak ayat.. huhu) . tak de ke bonus tahun ni PM??

okey la, ngantuk plak. macam nak tido balik jek. hehe..tata!!

p/s: esok nak bawa aqil check up- kena cucuk kot.. dah terskip 1 bln..

1 comment:

Nur Hasyimah Mahasan said...

samer la diriku pun akan tgglkan irsyad ngan abahnya..tak tau la cmne abahnya nk handle irsyad sorg2 tu...harap malam tak nangis la nk nenen ibu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails