Tuesday, August 3, 2010

try resepi sambal getuk..

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. apa kabar? sihat ke? ceria tak pepagi ni?? aku ni tiap2 pagi tau kena tempias orang mood swing, jadi aku tak nak la tulis dalam keadaan marah2, kang keluar semua ayat2 yang menyayat/menyiat hati, baru tahu.. doa apa nak baca kat orang2 macam ni?? huhu.. kalau tak bos aku yang spoil kan hari aku, mesti la laki aku kan, kalau tak laki aku, mesti la anak aku kan yang buat aku marah2 kan.. pagi2 dah kena marah. tak ke macam suwa suwey good morning tu..

okey, tapi sekarang dah okey dah.. pagi ni aku makan karipap, kuih kaswi & pulut panggang.. tu pun orang kasi, kesian kat aku tak makan lagi.. tu la korang, apasal tinggalkan aku.. huhu.. nasib baik aku makan nasi semalam.. tak de la kebulur pepagi ni..

cakap pasal dinner malam tadi, aku dah try sambal getuk resepi dari kak alina (resepi leh refer link tadi eh).. hehe.. tapi wajah sambal getuk aku ni lain skit compare ngan dia punya.. hehe.. tapi sedap la juga.. cumanya aku tak goreng / bakar belacan tu, terlupa.. sambil masak sambil buka blog, takut ter 'miss' resepi.. mudahnya ada internet sekarang ni, belajar dari internet je.. tu la kelebihan blog ni, boleh cuba pelbagai makanan berdasarkan feedback blogger tu.. sama juga dengan jalan2 cari makan. kadang2 tu, kalau nak makan, mesti ada ayat "blog tu kata kat sini best " hehe.. nak jalan2 pun senang, boleh refer kat blog2 orang, tempat yang best utk dikunjungi.. kan kan kan.. okeh la..bye...

sambal getuk.. sedap juga ulam ngan kulit limau nipis tu, tak pernah makan macam tu..hehe.
sori gambar gelap, sebab bateri phone nak kong..

3 comments:

Intan Inn said...

macam sdap jer sambal getuk tue..nanti ada masa nak cuber jugalah..hehehe.tg kongsi resepi..hehhe

joyahsport said...

hoh...ni resipi org joho ek?mcm pnah mkn n mmg sdap...

Suliana said...

intan,
saya pun cuba2 je yg mana simple boleh la try..

joyah,
ye kot, resepi orang jawa.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails