Monday, August 30, 2010

penatnye duk rumah..

Assalamualaikum...

aku adalah rajin update blog :-) kata blogger tegar lantik sendiri. bulan ni la yang paling banyak aku mengupdate kan? hehe.. ni baru lepas mengerjakan kabinet dapur aku. mama dah banyak kali datang suh aku penuhkan barang2 yang berkeliaran di luar kabinet2 aku tu. dah banyak kali juga aku senyum kambing. kadang tu, makcik aku dari tgnu datang, dia yang tolong kemas2 kan.. haha.. apa punya bini la pemalas ni.. aku ni kalau mood datang, memang ngemas all out la. lepas tu, buka hari ni aku nak beli jek, lepak weii ngemas rumah di bulan ramadan yang mulia nih :-) korek sana sini, eee.. terjumpa la benda2 yang menggelikan.. dah nak setahun aku duduk rumah ni, baru pes time aku korek2 ni.. alang2 dah stat kan, harus aku settlekan walau pun mulut aku mencebik kegelian.. gotong royong sensorang jek.
 

aku buka sorang dengan aqil hari ni, laki aku outstation.oww.. aqil si comel tu terpaksa aku hantar ke nursery. tadi demam dia dah sejuk skit. tak tahu la kalau naik balik. hope aqil okey jek.. jap lagi lepas perah susu, harus aku bergegas ke jusco pulang balik kasut salah saiz tu. pastu, tengokla apa2 yang murah & patut di beli  nak hias2 rumah skit.. hehe, pompuan2.. 

nak buat kuih ke tak ni ek?? aku cek2 barang tahun lepas, sume dah expired. tak berani aku nak guna even macam cantik lagi jek.. masuk tong udah.. cerita kuih raya tahun lepas di entri ini. dah aku cakap banyak kali ngan hubby nak wat kuih, dia kata tak payah buat. tapi aku ni berkobar2 juga nak buat sebab kuih tu tahun lepas aku buat jadi. rangup. kuih cornflake resepi kak maria tuh.. nanti la aku sampai jusco aku msg dia "nak wat kuih raya boleh?" hehe.. kang dilarang2 tapi degil, ada yang tak jadi nanti.. hehe..

okey la. nak siap2 ni. nak mandi jap. kat dapur tu, biar terbengkalai jap. dah habis basuh, letak kipas, kasi dia kering dulu kang balik, baru sambung. dah bersih2kan ni lega skit, nak menyumbat tu senang je kan :-) oww.. last but not least, tengok pic kami semalam ye. boring plak blog tak de gambar ni.. bye!!

 eksyen je ni, token tak letak pun :-)

 aqil copy paste muka ibu ke?? hehe.. ni boleh dia panjat rak keta ni, nak main benda ni. nasib baik salesgirl tak marah.

 suka sangat main benda ni..

 main ni pun best juga.. habis kudrat kami melontar.. hehe..

 aqil pegang je bola tu.. nak baling tak sampai..

 dah banyak kali naik pusing2 ni, dia still takut..

dengan ibu !! ibu letih ye?? ye la, letih kejar aqil.. hehe

3 comments:

eyriqazz said...

wah,comelnya bakal menantu iman..hik3....cuti pun penat juga kan?

ejaMaria said...

hehehe... buat jgn tak buat... akak punya yg buat hari tu dah abis pun... utk stok raya kena buat baru... :)

Suliana said...

iman,
penat sangat.. banyak keje rumah yg nak kena buat..

kak maria,
habis dah?? hehe.. su baru nak wat ni, insylh klu tak de aral, buat la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails